15.6 C
Craiova
duminică, 12 mai, 2024
Știri de ultima orăEducatieO medalie de aur şi trei de argint pentru lotul României, la Olimpiada Internaţională de Chimie

O medalie de aur şi trei de argint pentru lotul României, la Olimpiada Internaţională de Chimie

Noi performanţe ale liceenilor români la olimpiadele internationale: o medalie de aur şi trei de argint îmbogăţesc palmaresul lotului olimpic de chimie. Rezultatul a fost obţinut la concursul desfăşurat în Vietnam.

Maria Andreea Filip, eleva la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti, laureată cu argint la ultimele două ediţii şi aflată la ultima sa participare, a câştigat anul acesta medalia de aur.
Ceilalţi trei medaliaţi: Dumitru Călugăru, Vlad Mihai Mandric şi Bogdan Ştefan Ivan au obţinut medalii de argint.
Dumitru Călugăru este elev în clasa a XI-a la Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu” din Târgu Jiu şi a obţinut medalia de argint şi în 2013, la Moscova.

Vlad Mihai Mandric este elev în clasa a XI-a la Colegiul Naţional „Sfântul Sava” din Bucureşti, iar Bogdan Ştefan Ivan este elev în clasa a XII-a la Colegiul Naţional de Informatică „Tudor Vianu” din Bucureşti.

La competiţia din acest an au participat 291 de concurenţi din 77 de ţări. Olimpiada Internaţională de Chimie s-a desfăşurat în perioada 20 – 29 iulie 2014, la Hanoi (Vietnam).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS