15.6 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăEducatieSute de dascăli au promovat titularizarea, dar nu sunt posturi

Sute de dascăli au promovat titularizarea, dar nu sunt posturi

http://www.youtube.com/watch?v=GbRXEZIhC3A

Cadrele didactice și-au văzut vineri rezultatele la concursul național pentru ocuparea posturilor din învățământul preuniversitar. În Dolj, 431 de candidați au obținut notă de titularizare, dar sunt numai 42 de posturi vacante.

Notele obținute în acest an de cadrele didactice se apropie de cele de anul trecut, pentru județul Dolj. „Anul acesta, 78,57% dintre candidați au obținut note peste 5 la concursul pentru ocuparea posturilor vacante și rezervate din învățământul preuniversitar, iar anul trecut procentul a fost de  78,18%“, a precizat Luminița Popescu, inspector școlar general adjunct în cadrul ISJ Dolj. Rezultatele sunt sub media națională, care este de 79,88%. Cu toate acestea, mulți candidați dintre cei care au obținut titularizarea nu pot ocupa un post pe perioadă nedeterminată.
„Dacă este să ne referim la candidații care au obținut medii peste 7, acele medii potențial titularizabile sunt în proporție de 46,64%. Asta înseamnă că 431 de candidați din cei 925, care au participat la examen, s-ar putea titulariza. Dacă facem referire la numărul de posturi care pot fi ocupate pe perioadă nedeterminată, acestea sunt doar 42. Și este evident că o bună parte dintre candidați vor ocupa posturi doar pe perioadă determinată, prin suplinire“, a explicat Luminița Popescu.

Două note de 10

În județul Dolj, s-au înregistrat și două note de 10, una la învățători și alta la educație fizică și sport. Candidații respectivi au la dispoziție posturi titularizabile. De altfel, alte patru cadre didactice au obținut note între 9.90 și 10. Acestea au fost la franceză, la matematică, la istorie și la educație fizică și sport. Au fost și cadre didactice care nu au reușit să obțină 5, fiind înregistrate 198 de astfel de cazuri. În plus, la evaluare, una dintre lucrări a fost anulată. Cei nemulțumiți de note pot depune contestații până sâmbătă, la ora 15.00. Rezultatele finale se vor afișa pe 30 iulie. Din 31 iulie se va derula repartizarea posturilor în ședințe publice la centrele de examen, mai întâi pentru ocuparea posturilor vacante. Pe 4 și 5 august vor avea loc ședințele pentru supliniri.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS