16.7 C
Craiova
vineri, 3 mai, 2024
Știri de ultima orăEducatiePromovaţii la bacalaureat pot folosi adeverinţe pentru înscrierea la facultate

Promovaţii la bacalaureat pot folosi adeverinţe pentru înscrierea la facultate

Absolvenții de clasa a XII-a, care au promovat Bacalaureatul, pot să folosească adeverințele care atestă acest fapt, pentru înscrierea la facultate.
Această decizie a fost reiterată, azi, de ministrul Educației, Remus Pricopie, în cadrul videoconferinței desfășurate la sediul MEN. Toți cei care au promovat bacalaureatul, pot să își ridice adeverințele, începând de mâine, ora 8.00, de la sediul unităților de învățământ.

Aceste adeverințe pot fi utilizate atât în țară, cât și în străinătate, pentru înscrierea în instituțiile de învățământ superior, fără riscul de a fi respinse. Toate universitățile din România au luat act de această situație, iar Centrul Național de Recunoaștere și Echivalare a Diplomelor a transmis deja specimenul de adeverința emis de inspectoratele școlare românești către baza de date a rețelei internaționale ERIC – NARIC. Prin intermediul acestei rețele, creată de Uniunea Europeană, Consiliul Europei și UNESCO, se comunica toate informațiile în materie de recunoaștere și echivalare a documentelor oficiale emise de instituțiile statelor și de alte instituții de învățământ.

Adeverințele au o valabilitate de 12 luni.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS