19.5 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăEducatieSuporturi de curs de la IBM pentru Facultatea de Automatică

Suporturi de curs de la IBM pentru Facultatea de Automatică

http://www.youtube.com/watch?v=A2B7KLF20o0″ frameborder=”0

Reprezentanții IBM România s-au întâlnit ieri cu cadrele didactice ale Facultății de Automatică și Calculatoare a Universității din Craiova pentru a prezenta noile tehnologii utilizate, dar și programele Inițiativei Academice ce pot fi accesate gratuit, începând cu noul an universitar pentru a asigura studenților competențele cerute de angajatorii din domeniul IT.

IBM colaborează în prezent cu peste 1.000 de universități din peste 70 de țări și a anunțat recent încheierea a 28 de parteneriate cu școli de business și universități pentru a ajuta la pregătirea studenților pentru cele 4,4 milioane de joburi care vor fi create la nivel mondial pentru a putea gestiona volumele mari de date. În acest context, s-a revitalizat și parteneriatul cu Universitatea din Craiova, Facultatea de Automatică și Calculatoare, existent de câțiva ani, pentru a face cunoscute studenților noile servicii web prin tehnologia cloud, care presupune folosirea programelor de software fără a mai cumpăra servere, precum și noile instrumente de mobile.
„Întâlnirea de azi a vizat serviciile web prin această nouă tehnologie cloud, pe care IBM a dezvoltat o serie de modele, precum și două noi instrumente de «mobile». Temele se regăsesc și în programele de învățământ și am dorit să oferim cadrelor didactice informații despre cum să acceseze cursuri și produse software care pot fi descărcate și folosite pentru laboratoare, pentru proiecte și seminarii. Au fost evocate și soluțiile care securizează datele. Este un pachet oferit Facultății din Craiova, astfel încât studenții să capete aceste cunoștințe și să fie pregătiți în beneficiul anagajatorului“, a declarat Theodor Borangiu, reprezentant University Relations în cadrul IBM România.

Se vor pune în practică în noul an universitar

Noile programe de studii vor fi folosite începând cu anul universitar următor. „Au fost stabilite câteva măsuri care vor fi puse în practică începând cu noul an universitar: cursuri suplimentare față de programele de învățământ existente, consultanță în diferite dezvoltări, stimularea participării cadrelor didactice și a studenților la programele științifice care sunt oferite de IBM la structurile sale din țară, dar și din Europa, centre de cercetare. Dorim să amplificăm această colaborare pe acest nou palier definit“, a subliniat Theodor Borangiu, reprezentant University Relations în cadrul IBM România. Prin această colaborare va fi îmbunătățită activitatea didactică, dând posibilitatea cadrelor didactice de a face mai bune cursurile existente, dar și de a crea noi cursuri. „Facultatea de Automatică și Electronică care pregătește specialiști în domeniul tehnologiei informațiilor, automatizărilor și informaticii aplicate, în domeniul mecatronicii și roboticii, respectiv a electronicii aplicate a beneficiat de câțiva ani de ajutorul companiei IBM în sensul stabilirii de relații și de schimburi informaționale. Întâlnirea de acum își propune să ridice la alt standard această colaborare și avem în vedere noi programe de studiu“, a declarat prof. univ. dr. Eugen Iancu de la Facultatea de Automatică și Calculatoare din Craiova. Cadrele didactice au subliniat însă că pe viitor va fi nevoie și de îmbunătățirea laboratoarelor existente în cadrul facultății și că în acest sens așteaptă sprijin și din partea agenților economici din Oltenia.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS