10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEducatieElevii români au obţinut 11 medalii la Olimpiada Internaţională Pluridisciplinară Tuymaada

Elevii români au obţinut 11 medalii la Olimpiada Internaţională Pluridisciplinară Tuymaada

Olimpicii români au obţinut 11 medalii, din care şase de aur, patru de argint şi o medalie de bronz, la cea de-a XXI-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale Pluridisciplinare Tuymaada, desfăşurată în perioada 5 – 11 iulie, în Republica Sakha (Federaţia Rusă), transmite mediafax.ro.
Elevii români au obţinut medalii la toate cele patru probe ale concursului: informatică, matematică, fizică şi chimie, informează Ministerul Educaţiei.

La chimie au obţinut medalii de aur: Andrei Iliescu (clasa a X-a/Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti) şi Cristian Robert Râclea (clasa a X-a la Colegiul Naţional „Vasile Alecsandri” din Galaţi), iar medalie de argint, Diana-Ioana Anastase (clasa a XI-a la Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân” din Constanţa).
La matematică a fost obţinută medalie de aur de Filip-Alexandru Ion (clasa a IX-a la Colegiul Naţional „Mihai Viteazul” din Bucureşti), medalie de argint, de Rareş Ştefan Tudose (clasa a IX-a la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti) şi medalie de bronz, de Theodor Răzvan Lucescu (clasa a IX-a la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS