14 C
Craiova
miercuri, 1 mai, 2024
Știri de ultima orăEducatieElevii au intrat în vacanța de vară

Elevii au intrat în vacanța de vară

Vineri a fost ultima zi din acest an școlar. Peste 75.000 de elevi și preșcolari din Dolj au intrat în vacanța de vară, care se va termina pe 14 septembrie. Noul an școlar va începe pe 15 septembrie. Excepţie fac doar elevii de la învăţământul liceal tehnologic. Aceştia intră, de săptămâna viitoare, în activităţile practice, care, în funcţie de programa fiecărei specializări, se vor desfăşura până pe 12 iulie. De asemenea, pentru preşcolari, la nivelul Craiovei, în fiecare cartier va fi deschisă cel puţin o grădiniţă pe toată perioada verii. La înscriere, părinţii trebuie să facă dovada că nu au restanţe la alte unităţi de învăţământ şi să achite contravaloarea hranei.

Luni de foc pentru absolvenţi şi profesori

Pentru absolvenţii de gimnaziu şi liceu, lunile iunie și iulie vor fi decisive. Bacalaureatul a început de două săptămâni şi se va termina pe 11 iulie. De săptămâna viitoare, începe și evaluarea națională, care va fi urmată de depunerea dosarelor şi repartizarea computerizată a candidaţilor la liceele pentru care optează.
Nici pentru cadrele didactice nu se anunţă o perioadă prea liniștită. Pe 14 iulie, va avea loc examenul naţional de definitivare în învăţământ pentru suplinitorii care au minimum un an vechime la catedră. Pe 21 iulie, va avea loc şi examenul de titularizare în învăţământul preuniversitar, la care se anunţă o concurenţă şi de 100 de candidaţi pe loc la unele discipline. De rezultatele acestor examene depinde continuarea activității la catedră.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS