17.2 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăEducatieCel mai mare program de dezvoltare personală, disponibil și în Dolj

Cel mai mare program de dezvoltare personală, disponibil și în Dolj

http://www.youtube.com/watch?v=1ROEOV-KU7E

Programul de dezvoltare personală „The Duke of Edinburgh’s International Award“, lansat anul trecut în România, este disponibil din aceste zile și în Craiova. Acesta se derulează în peste 140 de țări și constă într-o serie de activități de pregătire pe diverse domenii a tinerilor cu vârste cuprinse între 14 și 24 de ani.

Lansarea programului „The Duke of Edinburgh’s International Award“ a avut loc joi în Aula Magna a Facultăţii de Drept și Științe Sociale din cadrul Universităţii din Craiova. La eveniment au participat elevi și studenți care au fost informați despre ce presupun activitățile pe care le pot desfășura în timpul liber. Acestea vor fi coordonate de 35 de cadre didactice din învățământul preuniversitar, care vor trece prin cursuri de formare în acest weekend.
„Programul devine disponibil tuturor tinerilor din Craiova și din județul Dolj, cu vârsta cuprinsă între 14 și 24 de ani, și are ca obiective să creeze cetățeni activi, implicați, responsabili, care să fie pregătiți pentru viața ce-i așteaptă după finalizarea studiilor. Activitățile sunt pe mai multe secțiuni: voluntariat, abilități personale, sport și aventură. Ultima secțiune îi duce pe tineri într-un mediu nefamiliar, fără telefon, fără tehnologie unde trebuie să se descurce. «The Duke of Edinburgh’s International Award» este liderul programelor de dezvoltare personală din lume. Este prezent în peste 140 de țări. A ajuns și în România și a fost lansat oficial anul trecut printr-o gală regală și oferă o structură organizațiilor, liceelor și, în general, tuturor instituțiilor care lucrează cu tineri pentru ca aceștia să se dezvolte și să-și depășească limitele“, a declarat Mihaela Stanciu, coordonatorul național al programului.

Înscrierile se fac pe site

Tinerii care vor să se înscrie pot face acest lucru pe site-ul oficial al programului www.dofe.ro, apoi vor fi puși în legătură cu coordonatorii zonali. Recrutări se vor face și din unitățile de învățământ. În funcție de vârstă, aceștia trebuie să fie implicați activ pentru un interval ce poate varia între șase și 18 luni.
„Programul are trei niveluri. Pentru tinerii peste 14 ani avem nivelul de bronz, care presupune o perioadă minimă de șase luni în care trebuie să fie activi. Pentru cei peste 15 ani, avem nivelul de argint, care presupune o implicare minimă de 12 luni, iar pentru cei peste 16 ani avem nivelul de aur, care presupune o participare activă timp de 18 luni. Activitățile pe care le pot alege sunt variate de la voluntariat, la cântat și chiar sport. Pot alege să facă fotbal, handbal, tenis“, a subliniat coordonatorul național al programului. Alături de tineri a fost și Pavel Badea, președintele Clubului Sportiv Universitatea, care le-a explicat cum se pot dezvolta profesional.
„Noi la Clubul Sportiv Universitatea Craiova avem programe speciale care vizează formarea profesională a tinerilor în sensul obținerii de performanțe. Și un exemplu în acest sens este faptul că oferim toate resursele pentru a participa la competițiile naționale și internaționale la care suntem invitați“, a spus Pavel Badea. La finalul activităților, participanții vor fi premiați cu diplome recunoscute pe plan internațional.
„Diplomele vor fi acordate în cadrul unor festivități. Ceremoniile de bronz și argint se vor derula la Craiova, iar cele de aur vor fi la Palatul Elisabeta și vor fi găzduite de Alteța Sa Regală, principesa Margareta a României, care este și patronul Award în România. Diploma este încununarea tuturor lucrurilor pe care le-a cunoscut în cadrul programului“, a mai spus Mihaela Stanciu.
„The Duke of Edinburgh’s International Award“ a fost lansat în 1956 de prințul Philip al Marii Britanii.
Potrivit statisticilor, până în prezent, peste opt milioane de tineri din întreaga lume au beneficiat de acest program.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS