13.4 C
Craiova
luni, 6 mai, 2024
Știri de ultima orăEducatieCraiova: Preseleţie pentru cursuri de programare la Automatică

Craiova: Preseleţie pentru cursuri de programare la Automatică

Organizaţia Studenţilor din Facultatea de Automatică,Calculatoare şi Electronică (O.S.A.C.E.) în colaborare cu Electrical Engneering Student’s European Association LC Craiova (EESTEC) şi Infrastructura de Cercetare (INCESA) organizează în acest weekend concurs pentru preselecţia a 16 studenţi de la Universitatea din Craiova, care să beneficieze de cursuri de pregătire pentru familiarizarea cu mediile de proiectare şi simulare a sistemelor embedded, programarea şi realizarea practică a acestora.
„În competiţie s-au înscris peste 60 de studenţi. În acest weekend vor avea loc patru sesiuni de training şi patru sesiuni de workshop prin proiectul How to Electronics. În prima etapă va avea loc o sesiune de training în care se vor prezenta noțiunile teoretice, urmată de o sesiune de workshop în care se vor folosi noțiunile studiate în trainingul anterior pentru a realiza aplicații simple. 16 cei mai buni studenţi vor trece în etapa următoare”, a precizat Florina Besnea, studentă a Facultăţii de Automatică şi Calculaoare. Potrivit organizatorilor, în următoarele două training-uri se vor prezenta noțiuni de programare a microcontrolerelor din clasa Arduino şi se vor face exemple de programare a sistemelor ce au fost proiectate în training-urile anterioare.
La finalul acestor training-uri şi workshop-uri va avea loc un concurs în care fiecare participant va trebui să programeze un microcontroler Arduino, integrat într-un sistem embedded, pentru a realiza anumite task-uri. Cele mai bune patru lucrări vor fi premiate.


Editor: Mariana Butnariu

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS