23.4 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEducatieConcurenţă-record la titularizare: 155 de candidaţi pe loc

Concurenţă-record la titularizare: 155 de candidaţi pe loc

Bătaie pe posturile didactice titularizabile din învăţământul preuniversitar doljean. Numărul candidaţilor este mai mare decât anul trecut, iar la anumite discipline s-a ajuns ca pe un post vacant să-şi depună dosarele peste 100 de candidaţi. Recordul este atins la limba şi literatura română, disciplină unde este un singur post titularizabil, pentru care concurează 155 de candidaţi.

Postul vacant pentru care concurează cei mai mulţi candidaţi este la centrul de examen organizat la Liceul „Tudor Arghezi“ din Craiova, unde nu se regăseşte doar un singur exemplu de acest gen. Şi la limba engleză situaţia pare similară. Pe un singur post titularizabil sunt 111 candidaţi. De altfel, la acest centru concurenţa este mare şi la disciplinele pentru care sunt doar ore de suplinire. O astfel de situaţie se regăseşte la limba franceză, unde sunt înscrişi 48 de candidaţi care nu au la dispoziţie nici un post titularizabil, ci doar fracţiuni de normă.
„Excepţie în cazul centrului de la Liceul «Tudor Arghezi» face doar disciplina limba romani, cu un post titularizabil şi nici un candidat. În rest, situaţia se prezintă astfel: sunt 115 norme şi fracţiuni din care patru posturi sunt titularizabile“, a precizat Mihăiţă Stoica, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj.

Mulţi candidaţi la învăţători şi matematică

Emoţii mari au şi cei care concurează pe posturile în învăţământul primar şi preşcolar, care se regăsesc la centrul de concurs organizat la Liceul Căi Ferate din Craiova. La învăţători sunt doar două posturi, pentru care s-au înscris 165 de candidaţi. La educatoare concurenţa este ceva mai mică. Sunt opt posturi titularizabile şi 168 de persoane care şi-au depus dosarele pentru susţinerea examenului scris. Exemplele pot continua, de asemenea, şi la centrul de examen de la Liceul „George Bibescu“ din Craiova. La acest centru se află posturile vacante pentru ştiinţele exacte şi informatică, fiind 219 norme şi fracţiuni din care opt posturi titularizabile. Cei mai mulţi candidaţi sunt la matematică. Pe un post titularizabil s-au înscris 79 de persoane. La fizică pentru sesiunea de titularizare din acest an este vacant un singur post, pentru care concurează 30 de cadre didactice, iar la discipline tehnice pentru ingineri sunt trei posturi şi 59 de înscrişi, iar la maiştri sunt 13 înscrişi şi trei posturi.

Concurenţă şi la muzică şi sport

La Liceul Energetic din Craiova sunt scoase la concurs posturile didactice vacante şi rezervate pentru disciplinele aflate în aria curriculară om şi societate.
Situaţia pe discipline arată astfel: la educaţie fizică şi sport sunt trei posturi vacante pentru care s-au înscris 126 de candidaţi; la muzică, sunt 18 candidaţi pe 15 posturi, iar la educaţie muzicală este un singur post vacant şi 12 concurenţi. La istorie nu este nici un post vacant, ci sunt doar zece norme şi fracţiuni pentru care au optat 48 de cadre didactice. La geografie sunt 50 de candidaţi pe 14 norme şi fracţiuni.
„Pentru concursul de ocupare a posturilor didactice vacante şi rezervate din acest an în judeţul Dolj sunt 757 de norme şi fracţiuni, şi care 238 sunt posturi complete şi 523 sunt posturi incomplete, iar 42 de posturi sunt titularizabile. În urma înscrierilor pentru concurs s-au înregistrat 1.343 de candidaţi din care 1.304 vor susţine şi examenul scris, restul având decizii de continuitate“, a declarat inspectorul şcolar Mihăiţă Stoica, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj. Examenul scris pentru titularizare se va desfăşura pe 21 iulie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS