15.3 C
Craiova
miercuri, 8 mai, 2024
Știri de ultima orăEducatieUniversitatea din Craiova dă un nou termen în cazul şantierului de la Automatică

Universitatea din Craiova dă un nou termen în cazul şantierului de la Automatică

Universitatea din Craiova a început în 2011 construcţia unei clădiri în care va funcţiona Infrastructura de Cercetare pentru Ştiinţe Aplicate (INCESA). Investiţia se ridică la 56 de milioane de lei şi, iniţial, avea ca termen de finalizare luna decembrie 2013. Au fost întâmpinate însă dificultăţi în realizarea construcţiei şi nici în acest moment lucrările nu s-au terminat. Reprezentanţii Universităţii din Craiova spun că speră ca în luna septembrie clădirea să fie finalizată, după cum a precizat lect. univ. dr. Cristian Stanciu, reprezentantul Departamentului de imagine al instituţiei de învăţământ superior.

Precizări legate de stadiul lucrărilor realizate la clădirea unde va funcţiona INCESA au fost făcute în cadrul emisiunii „Educaţie, pe scurt“ difuzată de alege tv. Potrivit reprezentanţilor Universităţii din Craiova, în această perioadă se face recepţia lucrărilor clădirii. „INCESA se construieşte la Facultatea de Automatică şi Calculatoare. Va conţine foarte multe laboratoare pentru tot ceea ce înseamnă domeniul tehnic. Vor exista dotări de foarte mare performanţă. Clădirea este gata. Au început deja procedurile de recepţie, însă etapa următoare este cea de achiziţie a echipamentelor de laborator şi montarea lor în interiorul clădirii. Estimarea noastră este că undeva în luna septembrie se va încheia acest proiect. Noi facem toate eforturile, dar nu toate lucrurile depind de noi. Pentru a achiziţiona echipamente trebuie mers la Bucureşti, la diverse instituţii. Dacă sunt întârzieri de la ministere, atunci acest lucru nu îl putem gestiona“, a declarat lect. univ. dr. Cristian Stanciu, de la Departamentul de imagine şi relaţii publice al Universităţii din Craiova.

Cine va lucra
în clădire?

Odată ce va fi gata noua construcţie, îşi vor derula activitatea aici atât cadre didactice universitare, cât şi studenţi. Obiectivul este de a încheia contracte de cercetare cu mediul social. „Echipele de cercetare sunt deja realizate. Ne dorim să încheiem cât mai multe contracte cu mediul extern universităţii. Vom lucra pe bugetul naţional pe diverse proiecte de cercetare, astfel încât să fim prestator de servicii“, a mai spus purtătorul de cuvânt al Universităţii din Craiova.
În ceea ce priveşte angajarea de noi resurse umane, eventualele locuri de muncă vor fi create după ce clădirea va fi dată în folosinţă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS