17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEducatieParteneriat între Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj şi Ford România

Parteneriat între Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj şi Ford România

Conducerea Inspectoratului Școlar Județean Dolj a anunţat că astăzi a fost semnat Acordul de parteneriat între Inspectoratul Școlar Județean Dolj și Ford România SA, acord ce stabileşte contextul în care se organizează şi se desfăşoară stagiul de pregătire practică în vederea învăţării la locul de muncă, ca parte integrantă a programului de pregătire profesională prin învăţământ profesional şi tehnic.

Din delegația ISJ Dolj au făcut parte inspector școlar general, prof. Georgică Bercea-Florea, inspector școlar pentru învățământul profesional și tehnic, prof. Simona Ciulu, purtător de cuvânt, prof. Mihăiță Stoica, directorul Colegiului „Ștefan Odobleja” Craiova, prof. Aurora Simon, directorul Colegiului Tehnic Energetic Craiova, prof. Ionuț Bistriceanu și directorul Liceului Tehnologic Auto Craiova, prof. Octavian Gavrilă. Din partea Ford România SA la semnarea acestui Acord au luat parte d-l Jan Gijsen, președintele Consiliului de Administrație, d-l Rob Ardley, director resurse umane și d-na Marina Babară, director departamentul de formare profesională.

În deschiderea întâlnirii, director Rob Ardley a prezentat, pe scurt, fabrica de automobile Ford și performanțele economice ale acesteia. Apoi, președintele Ford Jan Gijsen a evidențiat importanța unei astfel de colaborări cu unitățile de învățământ din sistemul preuniversitar în contextul parteneriatul existent deja cu Universitatea din Craiova.

Georgică Bercea-Florea a punctat importanța dezvoltării unui astfel de parteneriat avantajos de ambele părți care pune accentul pe activitatea de pregătire practică a elevilor, pe perfecționarea cadrelor didactice și pe crearea și susținerea unor programe de învățământ specifice domeniului construcției de automobile.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS