13.3 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEducatieSerbare cu tradiţii româneşti la Colegiul „Ştefan Velovan“

Serbare cu tradiţii româneşti la Colegiul „Ştefan Velovan“

http://www.youtube.com/watch?v=P67VQTVJGl0

Colegiul „Ştefan Velovan“ din Craiova a încheiat, vineri, seria activităţilor din săptămâna „Şcoala Altfel“ cu un spectacol de muzică şi tradiţii româneşti la care au participat elevi de la mai multe ansambluri folclorice româneşti înfiinţate în şcoli. „Activitatea se derulează în cadrul proiectului de parteneriat “Cunoaşterea şi asimilarea jocurilor populare din regiunea Oltenia”. Am invitat şapte ansambluri populare româneşti create în şcolile din mediul rural, dar şi din Craiova. Ne-am gândit că trebuie să promovăm şi acest filon de tradiţie românească. Fiecare ansamblu prezintă dansurile şi portul popular din zona din care vine“, a declarat Ionuţ Pătularu, directorul Colegiului Naţional „Ştefan Velovan“ din Craiova.
Spectacolul a avut loc în sala de festivităţi a Liceului Pedagogic. Pe scenă au fost prezenţi elevi de la Colegiul Naţional „Carol I“ din Craiova, Colegiul Naţional „Ştefan Velovan“, dar şi elevi de la Scaeşti, Calopăr şi Giurgiţa, fiecare cu un program propriu şi motivaţii personale pentru care promovează dansurile tradiţionale.
„Avem o suită de patru dansuri populare pe care trebuie să le prezentăm cu Ansamblul Colegiului Naţional „Carol I”, din care fac parte de patru luni. Am decis să intru în acest ansamblu pentru că eu cred că trebuie să ne cunoaştem jocurile româneşti. Prin urmare, am început pregătirea la şcoală, pe care o facem săptămânal cu profesorul Bitoleanu“, a declarat Bogdan Urâtu, elev al Colegiului Naţional „Carol I“ din Craiova. Elevii de la Scaeşti au pregătit şi ei un program special. „Am pregătit dansurile tărăşel, galaon, simiancă“, a spus Elena Giugea. Cei din Calopăr au diversificat programul cu hora florilor, după cum a precizat Mihaela Turcu.
În programul artistic au fost prezentate şi dansuri sportive, moment pregătit de elevii Andreea Paseghian, de la Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti“, şi Alexandru Ghinea, de la Liceul Transporturi Căi Ferate Craiova. Programul artistic a marcat încheierea cursurilor pentru elevi. Aceştia intră în vacanţa de primăvară, care se va finaliza pe 22 aprilie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS