10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEducatieCraiova: Copiii i-au "încercuit" pe poliţişti

Craiova: Copiii i-au „încercuit” pe poliţişti

\n

Poliţiştii – junior au luat cu asalt curtea poliţiei doljene şi au avut un exerciţiu prin care au arătat tuturor calităţile lor de viitori apărători ai legii.

La sediul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj au fost prezenţi nu mai puţin de 60 de elevi de la două clase ale Colegiului Naţional Carol I din municipiul Craiova. Elevii, din ciclul primar, mai exact din clasa a II – a şi a IV – a, au avut prilejul a cunoaşte mai îndeaproape ce înseamnă meseria de poliţist.

Şcolarii, în cadrul programului „Şcoala Altfel – Să stii mai multe, să fii mai bun!”, au stat de vorbă cu poliţiştii de la Serviciul Rutier care i-au învăţat câteva reguli de circulaţie şi cum să nu fie victime ale accidentelor rutiere, deasemenea, poliţiştii de la Compartimentul 112 le-au explicat care sunt situaţiile în care poate fi apelat acest număr precum şi consecinţele în cazul în care sunt făcute apeluri false.

Cei mici au fost impresionaţi de luptătorii de la Intervenţie Rapidă care le-au oferit o mică demonstraţie printr-un exerciţiu de încăţusare a unor suspecţi şi conducerea acestora în maşina poliţiei, iar drept răsplată şcolarii au avut şi ei o mică demontraţie prin care au arătat importanţa poliţiei în societate, dar şi importanţa apelurilor sosite la 112. 

Un alt punct de atracţie pentru vizitatorii de astăzi au fost şi câinii – poliţişti care le-au arătat cum poate fi prins un suspect de către aceştia la o simplă comandă a poliţistului. Cei mici au fost impresionaţi şi de poligonul de tragere, pe care l-au comparat cu o scena din jocurile video, moment în care cu toţii şi-au manifestat dorinţa de a deveni, în viitor, poliţişti.

La finalul acţiunii, elevilor le-au fost oferite diplome prin care au primit titlul de Poliţist Junior.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS