12 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEducatieColegiul „Odobleja“, pe primul loc la profesori restructuraţi

Colegiul „Odobleja“, pe primul loc la profesori restructuraţi

Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj organizează mâine şedinţa publică pentru soluţionarea situaţiei cadrelor didactice titulare ale căror posturi au intrat în restructurare. 80 de dascăli nu mai pot preda în unităţile de învăţământ în care sunt în prezent. Cei mai mulţi restructuraţi sunt la Colegiul „Ştefan Odobleja“ din Craiova.

Nu mai puţin de 18 cadre didactice titulare nu mai pot preda la Colegiul „Ştefan Odobleja“ din Craiova. Profesorii rămaşi fără catedră sunt de informatică, matematică, limba română, istorie şi profesori de practică. Potrivit managerului unităţii de învăţământ, Aurora Simon, numărul mare de restructuraţi se explică prin faptul că situaţiile unora dintre ei nu au fost soluţionate în anii anteriori. „O parte din profesorii titulari restructuraţi de la Colegiul «Ştefan Odobleja» din Craiova nu s-au mai titularizat în alte unităţi de învăţământ. Au fost repartizaţi pe posturi rezervate ale altor titulari, au fost detaşaţi pe diverse funcţii sau plecaţi în concedii de creştere a copilului. Avem, astfel, profesor de limba şi literatura română restructurat în urmă cu patru ani, care nu a mai găsit alt post pentru titularizare şi de ceva timp este şi în concediu medical. Nici profesorul de istorie restructurat nu a mai găsit altă catedră liberă până acum, nu este însă exclus să rezolve anul acesta. Şi la informatică sunt probleme. Sunt patru catedre în restrângere şi două au probleme, fiind din anii anteriori. Dar nu cred că vor fi cazuri în care profesorii să rămână fără post. În unele cazuri, s-au luat şi acordurile de principiu“, a declarat Aurora Simon, directoarea Colegiului Naţional „Ştefan Odobleja“ din Craiova. Printre unităţile de învăţământ cu foarte mulţi restructuraţi se numără şi Liceul Tehnologic Auto, Liceul „George Bibescu“, Colegiul Tehnic „C.D. Neniţescu“.

Dispar şi mulţi învăţători

În ceea ce priveşte situaţia pe judeţ, cele mai multe restructurări se fac la profesori de practică, fiind 18 restructuraţi pe electrotehnică, construcţii, mecanică. Urmează învăţătorii – 14 cazuri, educatoarele – 6, profesorii de limba şi literatura română – 6, profesorii de limba franceză – 4. Pentru a putea obţine o catedră la o unitate de învăţământ din mediul urban, cadrele didactice din mediul rural trebuie să aibă cel puţin nota 7 la concursul de titularizare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS