10.1 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEducatieCraiova: Trupa "Face Act", un an de la înfinţare

Craiova: Trupa „Face Act”, un an de la înfinţare

Trupa de teatru „Face Act” a Casei de Cultură a Studenților din Craiova împlinește pe 1 aprilie un an de la înfințare.
Apariţia trupei de teatru amator Face Act a pornit de la ideea că este foarte complicat să găseşti cheia unor dileme referitoare la tine şi la dezvoltarea ta ca persoană dacă nu exersezi şi nu cauţi modalitităţi prin care mintea ta ar putea conduce corpul în ipostaze în care nu te-ai fi imaginat niciodată.    
Face Act este o trupă de teatru amator formată din studenți ai Universității din Craiova și este coordonată de actrița Mirela Găman.
Pe parcursul ultimelor 12 luni Face Act a pus în scenă șase spectacole de teatru și patru evenimente stradale. Prin aceste spectacolele tinerii actori amatori au reușit să aducă la Casa de Cultură a Studenților un public de peste 3000 de persoane.
În perioada imediat următoare membrii trupei de teatru vor iniția o campanie de conștientizare a riscurilor pe care le implică traficul de persoane. Campania se numește ”Niciodată nu e doar o dată” și va avea ca punct central un spectacol adaptat după povestea ”Scufița Roșie”.
”Chiar dacă această trupă de teatru a fost înfințată pe 1 aprilie activitatea sa nu este o păcăleală. Tinerii din cadrul trupei s-au implicat în foarte multe activități culturale atât în interiorul Casei de Cultură a Studenților cât și în afara instituției. Din acest motiv eu mă declar mulțumit de tot ce au realizat împreună cu coordonatoarea Mirela Găman”, a declarat Silviu-Ionuț Dumitrache, director CCS Craiova.
„Apariția acestei trupe de teatru amator este foarte importantă pentru mediul studențesc, este foarte importantă pentru Craiova. Spun asta deoarece noi am demonstrat aici tinerilor că se poate. Se poate să fi student și să îți petreci timpul liber altfel. Prin teatru și prin cultură orice tânăr se poate dezvolta ca individ. Mișcarea culturală de amatori este foarte importantă pentru un oraș care își dorește să devină capitală culturală europeana. Din acest motiv dorim să continuăm dezvoltarea acestei trupe de teatru amator și să punem în practică foarte multe proiecte culturale.”, a declarat Mirela Găman, coordonator Face Act.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS