10.3 C
Craiova
sâmbătă, 4 mai, 2024
Știri de ultima orăEducatie188 de elevi din Dolj, calificaţi la olimpiadele naţionale

188 de elevi din Dolj, calificaţi la olimpiadele naţionale

Judeţul Dolj are, până în prezent, 188 de elevi calificaţi la olimpiadele naţionale. Şi numărul lor poate creşte, având în vedere că mai sunt concursuri în derulare.

Pe unităţi de învăţământ, cele mai multe calificări pentru olimpiadele naţionale au fost obţinute de Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti“ din Craiova, care are 76 de elevi, urmat de Colegiul Naţional „Carol I“ – cu 40 de calificaţi, Colegiul Naţional „Ştefan Velovan“ – cu nouă calificaţi şi Colegiul Naţional „Elena Cuza“ – opt. De altfel, pe lângă aceste calificări, Doljul numără foarte multe premii obţinute până acum la fazele judeţene ale olimpiadelor.
„Avem un număr foarte mare de elevi care au participat la olimpiade. Au fost peste 3.500 de elevi care s-au înscris la aceste competiţii şi au obţinut şi premii. Şi în prezent mai sunt concursuri în derulare, în urma cărora poate creşte numărul elevilor calificaţi la fazele naţionale“, a declarat inspectorul şcolar Puiu Oprică.

Calificaţi pe discipline de studiu

Pe discipline de studiu, cei mai mulţi elevi sunt calificaţi în domeniul filologiei. „Sunt 37 de elevi calificaţi la filologie, unde am avut mai multe olimpiade. Sunt şase calificaţi la Olimpiada de limbă şi comunicare, patru calificaţi la Olimpiada universul cunoaşterii prin lectură, patru calificaţi la Olimpiada lectura ca entitate, la care se adaugă doi calificaţi la limba greacă, cinci calificaţi la limba latină, 16 calificaţi la neogreacă“, a precizat inspectorul şcolar Puiu Oprică.
În ceea ce priveşte restul disciplinelor, la matematică sunt 11 elevi calificaţi pentru faza naţională, la fizică – 14 elevi, la chimie – zece elevi, la religie – zece elevi, la geografie – cinci elevi, şi la istorie tot cinci. De altfel, în zilele următoare se vor contoriza şi elevii calificaţi la limba şi literatura franceză, precum şi la educaţie fizică şi sport, disciplină la care sunt calificaţi inclusiv elevi de la colegii. „Colegiul Naţional «Carol I» are echipa de baschet calificată la faza naţională“, a declarat Luminiţa Thorwachter, directoarea unităţii de învăţământ. Tot la sport au făcut performanţă şi elevii Colegiului Naţional „Fraţii Buzeşti“ din Craiova cu echipa de baschet masculin. Atât pentru educaţie fizică şi sport, cât şi pentru celelalte discipline, fazele naţionale ale olimpiadelor şcolare se vor desfăşura în perioada 7-11 aprilie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS