12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEducatieOpt tineri din Vâlcea participă la un proiect internaţional de antreprenoriat

Opt tineri din Vâlcea participă la un proiect internaţional de antreprenoriat

\n

„Take the field” este un nou proiect finanţat de Comisia Europeană, în care România este reprezentată de ONG-ul local, Forumul Cetăţenesc pentru Acţiune Socială şi Educaţie Civică. Proiectul este coordonat de Regiunea Lombardia – Departamantul General pentru Sport şi Tineret, în parteneriat cu organizaţii de tineret din România, Spania, Italia şi Bulgaria.

Proiectul se adresează tinerilor între 16 şi 25 de ani şi are ca obiectiv principal dobândirea de către tineri de competenţe anteprenoriale. Condiţia principală pentru a participa la acest proiect a fost, realizarea de către tineri, individual sau în grup, a unei propuneri de proiect în domeniul social, cultural sau turism. Tinerii selectaţi de către partenerul român în vederea participării la activităţile de poriect, au realizat propuneri de afaceri precum: înfiinţarea unei ferme ecologice în care să fie angajaţi şomeri din mediul rural, o firmă de transport care să deservească zone rurale, o afacere socială de creşterea viermilor de mătase, precum şi înfiinţarea unui club de tineret pentru tineri din mediu rural.

În perioada 30 martie – 4 aprilie 2014, va avea loc întâlnirea tinerilor selectaţi din toate ţările partenere, în Milano, Italia, unde tinerii vor fi instruiţi în domeniul managementului de proiect şi vor participa şi la alte activităţi menite să le dezvolte spiritul anteprenorial şi de iniţiativă.
În vederea participării la săptămână internaţională din Milano, cei 8 tineri selectaţi de FCASEC, au participat la 4 întâlniri locale şi cu ajutorul unui lucrător de tineret din cadrul organizaţiei vâlcene, tinerii şi-au dezvoltat ideile de afaceri şi au învăţat cum să le prezinte în faţa unui public internaţional şi au pregătit o seară interculturală, în cadrul căreia îi vor ajuta pe participanţii din Italia, Spania, Bulgaria şi Portugalia, să descopere cultura şi valorile româneşti.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS