10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEducatieMinistrul Educaţiei: Au crescut cererile de schimbarea a domiciliului, dar nu ştim dacă au legătură cu pregătitoarea

Ministrul Educaţiei: Au crescut cererile de schimbarea a domiciliului, dar nu ştim dacă au legătură cu pregătitoarea

Ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, a declarat azi că evidenţa populaţiei a anunţat o uşoară creştere a cererilor de schimbare a domiciliului, însă nu se ştie dacă au legătura cu înscrierea în clasa pregătitoare, informează Mediafax. Pricopie a spus că sunt şcoli care au deja mai multe cereri decât locuri disponibile, dar acest lucru nu este o problemă, amintind că anul trecut au fost rezolvate 99,5 la sută din aceste solicitări.

„Deci, fac apel la părinţi şi la cadrele didactice să vedem mai întâi care sunt solicitările. Până acum nu au fost probleme. Lucrurile se vor aşeza”, a mai precizat ministrul Educaţiei.

Remus Pricopie a mai spus că anul trecut au fost mai puţine cereri pentru că au fost părinţi care au optat ca cei mici să intre direct în clasa I „Anul acesta propunerea s-a făcut în funcţie de ce a fost anul trecut, dar numărul se poate suplimenta. Nu vom avea probleme, în sensul că nu vom avea copii care să nu poată merge la clasa pregătitoare”, a mai spus Pricopie.

Înscrierile în clasa pregătitoare pentru anul şcolar 2014-2015 au început în 24 februarie şi se vor încheia în 25 martie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS