14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăEducatieDoi elevi din Gorj, calificaţi la etapa regională a concursului "Public Speaking Competition Discourse"

Doi elevi din Gorj, calificaţi la etapa regională a concursului „Public Speaking Competition Discourse”

Doi elevi de la Colegiul Naţional „Ecaterina Teodoroiu” din municipiul Târgu Jiu vor reprezenta judeţul Gorj la etapa regională a Concursului Internaţional „Public Speaking Competition Discourse”, informează gorjeanul.ro. Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Gorj a publicat recent rezultatele etapei judeţene a concursului, menţionându-se că la grupa de vârstă 12 – 15 ani premiul I a fost acordat elevelor Patricia Popa şi Teodora Pîrvulescu, ambele de la Colegiul Naţional „Ecaterina Teodoroiu”, în timp ce premiul II a revenit elevei Maria Alexandra Costea, de la aceeaşi unitate de învăţământe. Au mai fost acordate şi două menţiuni – elevelor Ana Maria Ose, de la Colegiul Naţional „Ecaterina Teodoroiu”, şi Bianca Văduva, de la Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu”.

La grupa de vârstă 16 – 20 de ani au fost acordate trei premii şi o menţiune: premiul I – Cristian Petrişor Păuna, premiul II – Mihai Ţiu, premiul III – Andreea Elena Brujac şi menţiune – Andreea Cîrja, toţi elevi ai Colegiului Naţional „Ecaterina Teodoroiu”).

Potrivit regulamentului concursului, la etapa regională a competiţiei vor participa elevii care au primit calificativul „Excelent” şi „Foarte Bine” la faza judeţeană, ceea ce înseamnă că judeţul Gorj va fi reprezentat la această etapă de Cristian Petrişor Păuna şi Mihai Ţiu.

Etapa regională se va desfăşura în perioada 28 februarie – 2 martie 2014. Pentru semifinala naţională, care va avea loc la Bucureşti, în data de 27 martie 2014, fiecare regiune va primi un număr fix de locuri stabilit în funcţie de numărul de persoane înscrise iniţial în concurs, respectiv 10% din numărul iniţial. Regiunile care s-au clasat pe primele trei locuri în finala naţională la ediţia anterioară a concursului vor primi câte un loc suplimentar pentru semifinala naţională. În urma desfăşurării semifinalei naţionale, primii zece elevi calificaţi vor participa la finala naţională, programată în data de 28 martie 2014, la Bucureşti.

Concursul „Public Speaking Competition Discourse” se adresează tuturor elevilor şi studenţilor cu vârste cuprinse între 12 şi 20 de ani, dornici să îşi îmbunătăţească abilităţile de a susţine un discurs pe o temă dată, în faţa unui juriu şi a unui public numeros, dar şi cunoştinţele de limbă engleză. Participanţii sunt împărţiţi pe două categorii, şi anume: grupa de vârstă 12-15 ani (participă la concurs doar până la etapa judeţeană) şi grupa de vârstă 16-20 ani (participă la toate etapele, inclusiv cea regională, naţională şi internaţională). Tema de anul acesta a concursului este „Viaţa – cel mai dificil examen” pentru ambele categorii de vârstă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS