9.8 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEducatiePricopie: Situaţia şcolară pe semestrul I poate fi încheiată în prima săptămână din semestrul II

Pricopie: Situaţia şcolară pe semestrul I poate fi încheiată în prima săptămână din semestrul II

Situaţia şcolară pe semestrul I poate fi încheiată şi în prima săptămână din semestrul al II-lea iar vacanţa şi structura anului şcolar nu vor fi afectate de zilele libere, a declarat pentru Mediafax ministrul Educaţiei Remus Pricopie, în contextul întreruperii cursurilor.
„Aş vrea să clarific unele aspecte legate de situaţia la învăţătură de la sfârşitul semestrului. Situaţia şcolară a elevilor pote fi încheiată şi în prima săptămână din semestrul al II-lea, în cazul în care acest lucru nu poate fi realizat până vineri. Acum suntem foarte interesaţi de siguranţa elevilor şi a profesorilor”, a precizat Pricopie, în contextul întreruperii cursurilor în Bucureşti şi în mai multe judeţe aflate sub avertizări meteo, începând de luni, în ultima săptămână din semestrul I.
Totodată ministrul Educaţiei a ţinut să precizeze că structura anului şcolar nu va fi modificată din cauza suspendării cursurilor.
„Nu se modifică structura anului şcolar. Vacanţa durează, aşa cum prevede structura anului şcolar, din 1 februarie şi până în 9 februarie”, a adăugat Pricopie. Legat de recuperarea orelor, ministrul a spus că nu s-a luat nici o decizie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS