20.9 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEducatieElevii din România, printre cei mai nefericiţi din lume

Elevii din România, printre cei mai nefericiţi din lume

Un studiu al Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare realizat în 65 de ţări din lume arată că elevii din Romania sunt printre cei mai nefericiţi, informează Ştirile Pro Tv. Studiul a fost vizat două componente – fericirea elevilor şi rezultatele acestora – România situându-se pe locuri codaşe la ambele secţiuni evaluate. În aceeaşi categorie cu România au mai intrat Bulgaria, Qatar, Muntenegru, Argentina, Tunisia şi Grecia.

Din punct de vedere al fericirii elevilor şi al rezultatelor obţinute, pe primul loc s-au situat elevii din Singapore, aceştia fiind urmaţi de cei din Taiwan, la egalitate de Hong Kong şi Elveţia, Liechtenstein, Shanghai (China), Japonia, Islanda, Vietnam şi Macao (China).

Potrivit studiului, cei mai fericiţi elevi sunt cei din Singapore, la polul opus aflându-se şcolarii din Coreea de Sud. Elevii cu cele mai bune rezultate sunt cei din Shanghai (China), iar cei cu cele mai slabe învaţă în Peru.

Ţările în învaţă cei mai nefericiţi elevi, care au de altfel şi rezultate slabe, sunt Qatar, Argentina, Cipru, Grecia, Slovacia, România, Tunisia, Rusia şi Muntenegru (la egalitate) şi Iordania.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS