20.5 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEducatieCentrul de limbă şi cultură poloneză se deschide miercuri la Universitatea din Craiova

Centrul de limbă şi cultură poloneză se deschide miercuri la Universitatea din Craiova

Universitatea din Craiova a anunţat, astăzi, într-un comunicat, că miercuri la ora 12.00, la sediul Bibliotecii din Cartierul Lăpuş, Strada Tehnicii, va avea loc deschiderea oficială a Centrului de limbă şi cultură poloneză.

La acest eveniment participă E.S. Elzbieta Nienkowska , viceprim-ministru al Republicii Polonia, E.S. Marek Szczygiel, Ambasadorul Republicii Polone la Bucureşti, Maciej Jukubowski, Subsecretar de stat, Ministerul Educaţiei Naţionale din Republica Polonia, precum şi alte oficialităţi de la nivel local şi naţional. Deschiderea Centrului de limbă şi cultură poloneză se înscrie în strategia Universităţii din Craiova de cooperare internaţională, de încurajare a schimburilor culturale şi lingvistice, de promovare a limbilor străine. Centrul are ca obiectiv  promovarea limbii, culturii şi civilizaţiei poloneze prin activităţi diverse realizate cu sprijinul nemijlocit al Ambasadei Republicii Polone  la Bucureşti.

La ora 13.00 va avea loc o conferinţă de presă la care vor participa oficialită?ile poloneze, oficialităţile locale şi naţionale, precum şi conducerea Universitţii din Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS