10 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEducatieNouă medalii pentru olimpicii români angrenaţi în competiţiile regionale de informatică pentru juniori şi seniori

Nouă medalii pentru olimpicii români angrenaţi în competiţiile regionale de informatică pentru juniori şi seniori

Elevii români participanţi la VII-a ediţie a Olimpiadei Balcanice de Informatică pentru juniori au obţinut patru medalii (o medalie de aur şi trei medalii de argint). Medalia de aur a fost cucerită de Costin Andrei Oncescu (clasa a VI-a/Colegiul Naţional „Dinicu Golescu” din Câmpulung Muscel, judeţul Argeş), laureat şi la ediţia precedentă tot cu aur. Palmaresul a fost completat cu medaliile de argint câştigate deSmaranda-Monica Dicu (clasa a VIII-a/Şcoala Gimnazială nr. 56 din Bucureşti), Darius Marian şi Andrei-Cristian Stanciu, ambii elevi în clasa a VIII-a la Liceul Internaţional de Informatică din Capitală.
Competiţia s-a desfăşurat în localitatea bulgară Shumen, în perioada 22-24 noiembrie 2013, unde, în paralel, s-a desfăşurat şi tradiţionalul Turneu internaţional de informatică Shumen 2013.În acest al doilea concurs, lotul României a obţinut cinci distincţii: o medalie de aur, trei de argint şi o medalie de bronz.Laureaţii sunt următorii: George Chichirim (clasa a VIII-a/Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân” din Constanţa) – medalie de aur, Vlad Rochian (clasa a VIII-a/Liceul Teoretic „Grigore Moisil” din Timişoara), Andrei Popa (clasa a VIII-a/Şcoala Gimnazială „Constantin Parfene” din Vaslui) şi Mihai Gheorghe (clasa a XI-a/Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti) – medalii de argint, respectiv Daniel Constantin (clasa a XI-a/ Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti) – medalie de bronz.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS