10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEducatieLiceenii intră în competiţia pentru diploma de germană

Liceenii intră în competiţia pentru diploma de germană

Elevii care studiază intensiv limba germană în unităţi de învăţământ ce fac parte din Grupul Internaţional Pasch, realizat în parteneriat cu Amabasada Germaniei, au intrat în pregătirile pentru examenul de obţinere a diplomei internaţionale de limba germană DSD II. Din grupul respectiv face parte şi Colegiul Naţional „Elena Cuza“, care a început deja simulările pentru acest examen sub îndrumarea reprezentantului Ambasadei Germaniei la Bucureşti, Dieter Jaeschke.
Examenul pentru diploma internaţională de limba germană DSD II se organizează la Colegiul Naţional „Elena Cuza“ din anul 2009. În acest an şcolar, evaluarea finală va începe pe 3 decembrie şi constă în patru probe, care se derulează până pe 6 decembrie. Testele sunt foarte riguroase. „România este un partener de încredere al acestui program. În fiecare an, trec examenul circa 1.000 de elevi din toată ţara. Sigur că cei mai mulţi care aplică sunt din Transilvania, datorită tradiţiei limbii germane din acea zonă“, a precizat Dieter Jaeschke, reprezentantul Ambasadei Germaniei. Din datele anilor anteriori, la Colegiul Naţional „Elena Cuza“ din Craiova trec de acest examen în jur de opt-nouă elevi, care reuşesc să obţină diploma ce le dă dreptul să susţină admiterea la orice universitate din Germania.
Participanţii care trec doar două sau trei probe obţin un certificat ce le stabileşte nivelul cunoştinţelor de comunicare în limba germană. Certificatul le dă dreptul de a aplica pentru diverse burse în Germania pe perioada facultăţii, dar şi posibilitatea de a se angaja la diverse firme care cer cunoştinţe de comunicare în limba germană. Pentru a creşte numărul celor ce reuşesc să obţină o astfel de diplomă, din acest an simulările au fost aplicate şi elevilor de clasa a XI-a, nu numai celor din ultimul an de liceu, cum se făcea până acum. Examenul pentru diploma internaţională de limba germană este gratuit, susţin organizatorii. De altfel, şcoala beneficiază şi de sprijin material pentru a facilita învăţarea, care constă în manuale, cărţi şi aparatură. În plus, din acest an şcolar, Colegiul Naţional „Elena Cuza“ are nu unul, ci două cadre didactice vorbitori nativi de limba germană care predau elevilor la clase.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS