14.7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEducatieJandarmii olteni se implică în acţiuni de prevenire a violenţei în şcoli

Jandarmii olteni se implică în acţiuni de prevenire a violenţei în şcoli

Joi, 26 septembrie a.c. începând cu ora 9.00 jandarmii olteni se vor întâlni cu elevi ai Colegiului Naţional “Radu Greceanu” din municipiul Slatina. Jandarmii olteni acţionează pentru asigurarea unui climat de siguranţă în zona instituţiilor de învăţământ preuniversitar. În baza planului cadru de asigurare a protecţiei unităţilor şcolare, a siguranţei elevilor şi a personalului didactic, aprobat la nivelul judeţului Olt, jandarmii participă la menţinerea ordinii publice în zona instituţiilor de învăţământ, atât în mediul urban cât şi rural. Jandarmii sunt constituiţi în echipaje de intervenţie şi patrule mixte şi acţionează în zona adiacentă instituţiilor de învăţământ precum şi pe traseele de deplasare a elevilor.

Pentru reducerea fenomenului violenţei juvenile, Jandarmeria pune un accent deosebit pe măsurile de prevenţie. În acest sens, în perioada următoare, jandarmii vor desfăşura acţiuni preventiv-educative, implicându-se în procesul de formare şi educare a tinerilor.
Aceste acţiuni au fost prevăzute şi în cadrul campaniei de informare, prevenire şi dialog social „Jandarmeria pe înţelesul tuturor”, care se derulează la nivelul instituţiei, în perioada septembrie 2013 – septembrie 2014. Prima etapă a acestei campanii este intitulată: „Stop violenţei şi discriminării în şcoli!”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS