21.5 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăEducatieMinistrul Robert Cazanciuc, la deschiderea noului an şcolar

Ministrul Robert Cazanciuc, la deschiderea noului an şcolar

Ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, a participat, astăzi, la Şcoala Generală nr. 17 „Pia Brătianu”, la deschiderea noului an şcolar. 
În cadrul discursului, ministrul justiţiei a anunţat lansarea în perioada următoare, în colaborare cu Ministerul Educaţiei Naţionale, a unui
program prin care judecători şi procurori vor participa la orele de educaţie civică.
„Poate vă întrebaţi de ce ministrul justiţiei ar fi prezent la deschiderea anului şcolar, iar răspunsul are cel puţin trei valenţe: ca părinte, nu puteam să nu fiu alături de cei doi copii, mai ales când unul dintre ei păşeşte pentru prima oară în Şcoală. Nu le e uşor să se desprindă de noi, dar evident nici nouă nu ne displace o astfel de emoţie; ca membru al Guvernului, am încercat să contribui la
identificarea acelor soluţii care să sprijine şcoala românească şi cu siguranţă voi fi în continuare unul din avocaţii Ministerului Educaţiei în cadrul Guvernului; ca ministru al justiţiei, voi demara în scurt timp, împreună cu domnul ministru Pricopie, un proiect prin care judecători şi procurori vor participa la orele de educaţie civică pentru a încerca să le explice elevilor, în primul rând, cu ce se ocupă un judecător sau procuror, ce înseamnă sau ar trebui să însemne justiţia într-un stat bazat pe respectul faţă de lege şi evident ce consecinţe sunt pentru cei care nu respectă Legea!
Educaţia ne ajută să nu transformam orice diferend în conflict şi să avem astfel nevoie de intervenţia justiţiei!”, a declarat ministrul justiţiei, Robert Cazanciuc.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS