9.8 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEducatieUniversitatea din Craiova, pe locul 10 în top 100

Universitatea din Craiova, pe locul 10 în top 100

Rezultate bune pentru cercetarea ştiinţifică realizată de profesorii universitari din Craiova. Cel mai recent clasament, întocmit de SC Imago Research Group pe baza rezultatelor activităţii de cercetare stiinţifică materializate prin publicaţii, în anul 2013, Universitatea din Craiova se află pe poziţia zece în România în topul a peste 105 universităţi de stat şi particulare şi institute de cercetare. Dacă ar fi luate în calcul doar instituţiile de învăţământ superior, fără Academia Română şi Institutul de Fizică Atomică, care au intrat în acest top, atunci Universitatea din Craiova ar ocupa locul 8 la cercetare, ca şi în anii anteriori, fiind plasată după cele trei mari universităţi de tradiţie (Bucureşti, Cluj, Iaşi) şi cele patru politehnici: Bucureşti, Timişoara, Iaşi şi Cluj.
Clasementul privind activitatea ştiinţifică a fost realizat şi la nivel internaţional. În acest context, Universitatea din Craiova se situează pe locul 103 în Europa de Est şi pe locul 1.644 în lume.
O analiză a ultimilor cinci ani arată că Universitatea din Craiova a avut o evoluţie remarcabilă la capitolul cercetare, câştigând 114 locuri în Europa de Est şi 397 de locuri la nivel mondial. În prezent, unitatea de învăţământ superior, înfiinţată în 1947, are în structura sa zece facultăţi, 53 de domenii şi 105 specializări la care desfăşoară studii de licenţă, de master şi doctorat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS