10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEducatie30 de elevi din Craiova, premiaţi în competiția de proiecte Şcoala lui Andrei

30 de elevi din Craiova, premiaţi în competiția de proiecte Şcoala lui Andrei

Un parc de distracție realizat și administrat de elevi, 30 de destine schimbate, 30 de copii ce vor fi liderii de mâine în comunitățile din care provin. Acestea sunt câteva din rezultatele măsurabile a ceea ce a însemnat Tabăra din Țara lui Andrei pentru 30 de elevi din Dolj. În perioada 18 – 24 august, membrii echipei ”Micii artiști, economiști” Școala cu Clasele I-VIII Nr 33 Craiova, câștigători ai locului II în competiția de proiecte Școala lui Andrei ediția 2013, au trăit experiența vieții lor.

Desfășurată la Bran, județul Brașov, ediția din acest an a Taberei i-a invitat pe elevi la joacă pentru a-și depăși limitele. Le-au fost puse la dispoziție ateliere nonformale pentru stimularea creativității și a imaginației, noțiuni de antreprenoriat și idei sustenabile pentru dezvoltarea comunităților din care fac parte. Timp de șase zile, micii antreprenori au dat dovadă de implicare și imaginație, materializate într-un parc de distracții pe tema Cirque d’Andrei, ispirat din farmecul spectacolelor pregătite de celebra companie Cirque du Soleil.
Elevii au învățat să negocieze, să facă investițiile potrivite, să administreze un buget, să promoveze parcul pentru a atrage cât mai mulți vizitatori și au plecat din Tabără cu o viziune mai clară și cu noțiuni mai detaliate legate de antreprenoriat, ce vor fi folosite pentru
implementarea proiectului lor de schimbare în bine a comunității.
Tabăra din Țara lui Andrei a fost pentru micii antreprenori din Dolj un bun prilej de a se cunoaște și de a-și valorifica talentele. Aceștia au realizat interviuri și reportaje pentru Ziarul Taberei, au redefinit și au pus în scenă, au cuprins ritmurile muzicale în coregrafii și au învățat că materialele reciclabile se pot transforma în costume de gladiator sau prințesă. „Tabăra din Țara lui Andrei este un proiect de suflet, pe de o parte pentru că întâlnim energia și imaginația copiilor, pe de altă parte pentru că suntem martorii unor schimbări de atitudine și mentalitate. Inovația, curajul și implicarea stau la baza schimbării, iar Tabăra din Țara lui Andrei, își propune să-i inspire pe participanți pentru a se transforma într-o resursă valoroasă pentru comunitatea lor.”, a declarat Mona Nicolici, Manager Sustenabilitate Petrom.
Anul acesta, 400 de elevii își dezvoltă abilitățile în Tabăra din Țara lui Andrei. De asemenea, cadrele didactice coordonatoare care au înscris proiecte în Școala lui Andrei au participat la cursuri de management de proiect și comunicare online.
„Dacă orele de clasă s-ar desfășura ca aici, dacă cei mici ar veni cu drag la ore, cred că am pune în mișcare motorul schimbării. Informațiile din cadrul cursului de management de proiect sunt utile în scrierea proiectelor următoare.” a declarat Aurelia Gulian, profesor coordonator al echipei Micii artiști, economiști. În 5 ani de Tabăra din Țara lui Andrei, peste 2.600 de elevi şi 170 de cadre didactice au aflat că stă în puterea lor să schimbe lumea în care doresc să trăiască.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS