17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEducatieStudenţii craioveni fac cursuri la Rânca

Studenţii craioveni fac cursuri la Rânca

Cursanţii Facultăţii de Drept şi Ştiinţe Administrative a Universităţii din Craiova încep de astăzi cursurile şcolii de vară, care se vor derula pe perioada a două săptămâni având ca temă centrală de dezbatere noul Cod Civil. Este primul an în care şcoala de vară adoptă un nou format.
În prima parte, lucrările se vor derula la Rânca, iar în cea de a doua parte, cursurile vor avea loc în Craiova. Potrivit conducerii facultăţii, la aceste cursuri sunt implicaţi studenţi care au demonstrat un ritm şi o capacitate de învăţare mult peste medie.
„Ideea unor cursuri de vară, organizate în afara amfiteatrului, caută soluţii pentru nevoia «diferenţierii instruirii» şi pentru imperativul «legării teoriei de practică». Se doreşte şi constituirea unui grup de studenţi care să se implice activ şi eficient în proiectele educaţionale coordonate de facultate“, a precizat prof. univ. dr. Sevastian Cercel, decanul Facultăţii de Drept. Potrivit programului de lucru, în prima săptămână a şcolii de vară vor fi atinse următoarele teme: „Noul Cod Civil. Contracte civile. Analiză de cazuri practice“, „Noul cod civil. Dreptul familiei“, „Drept procesual civil“, „Noul cod civil. Drept civil. Teoria generală a obligaţiilor“, precum şi „Arbitraj instituţionalizat de pe lângă ORDA (Oficiul Român pentru Drepturi de Autor).
Studenţii vor fi coordonaţi la aceste dezbateri de prof. univ. dr. Sevastian Cercel, prof. univ. dr. Gabriel Olteanu, prof. univ. dr. Sorin Ionescu, conf. univ. dr. Daniel Ghiţă, conf. univ. dr. Dan Spânu, conf. univ. dr. Oana Ghiţă, conf. univ. dr. Lucian Săuleanu, lect. univ. dr. Manuela Istrătoaie, asist. univ. dr. Irina Călinescu.
Participanţii vor avea nu numai cursuri, ci şi activităţi recreative, care vor consta în trasee montane şi vizite la Peştera Muierilor, Obârşia Lotrului şi Lacul Gâlcescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS