13.4 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEducatieSchimbări de directori în şcoli

Schimbări de directori în şcoli

Evaluarea activităţii manageriale a conducătorilor de şcoli a adus şi în acest an modificări. Cele mai multe intervenţii s-au făcut la unităţile de învăţământ din Băileşti şi Craiova. Lista directorilor nu s-a definitivat însă. Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj a precizat că urmează să se ia o decizie şi în cazul Colegiului Naţional „Elena Cuza“, unitate la care mandatul managerului Mircea Năstase va expira pe 24 august. În aceeaşi zi, se va lua o decizie şi pentru Liceul „Ştefan Odobleja“ din Craiova.

Decizia în cazul evaluării directorilor de şcoli a aparţinut Consiliului de Administraţie al Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj. „Situaţiile au fost diverse. Cinci directori au fost înlocuiţi pentru că au ieşit la pensie. Am avut şi manageri care au renunţat la funcţii, dar şi situaţii în care am făcut rotaţii pentru că erau neînţelegeri la nivelul unităţilor. Bineînţeles că au fost şi cazuri de management defectuos pentru care decizia a fost de a nu se mai încheia un nou contract de detaşare în interesul învăţământului, cum ar fi cazul directorului de la Rojişte. Per total, s-au făcut schimbări în cazul a 25 de directori şi directori adjuncţi din cei 300 de manageri, cât avem la nivelul judeţului“, a precizat inspectorul şcolar general Georgică Bercea Florea.

Cine s-a pensionat?

Pe lista managerilor pensionaţi se află directorul Liceului cu Program Sportiv „Petrache Trişcu“ din Craiova, Dănuţ Anghel, profesor de lupte. În locul său a fost numit alt cadru didactic al unităţii de învăţământ, Geri Mitroi, cunoscut pentru performanţele la karate moderne, anual mărind palmaresul de premii al liceului cu 50 de medalii, obţinute de elevii pe care îi pregăteşte.
Un alt director care va ieşi la pensie este Ion Iriza, care a ocupat mulţi ani funcţia de manager adjunct la Colegiul Tehnic de Arte şi Meserii „Constantin Brâncuşi“ din Craiova. În locul său a fost numită Marinela Călugăru, formator la Casa Corpului Didactic Dolj. De asemenea, la Şcoala „Sfântul Dumitru“ din Craiova, în locul directorului adjunct Ecaterina Ghigă a fost numită Adriana Popescu, care a ocupat funcţia de director adjunct la Şcoala gimnazială „Nicolae Bălcescu“. De altfel, la Şcoala „Sfântul Dumitru“ nu s-a schimbat doar directorul adjunct, ci şi directorul Ion Sfredel, profesor de matematică al unităţii de învăţământ. Acesta a fost înlocuit de Alina Ciucă, care a ocupat până acum funcţia de director adjunct la Liceul de Artă „Marin Sorescu“ din Craiova. Şi la Liceul Tehnologic „George Bibescu“ apar modificări la echipa managerială. Directorul adjunct al şcolii figurează ca pensionat, iar în locul său a fost numit Nicolae Petrescu, profesor de ştiinţe economice la Colegiul „Ştefan Odobleja“ şi fiul directorului Anghel Petrescu de la Colegiul Naţional „Nicolae Titulescu“ din Craiova.

Schimbare totală la fostul LIA

La Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară Craiova, fostul LIA din strada Brestei, echipa managerială a fost schimbată în totalitate.
În locul directorului Vicu Prăzaru a fost numită Laura Duţescu, profesor de engleză, care în anul şcolar 2012- 2013 a ocupat funcţia de director adjunct în cadrul aceleiaşi unităţi de învăţământ. Noii directori adjuncţi sunt Loredana Mutu şi Adrian Stroe. A ieşit din schema de conducere şi directorul adjunct Mălina Ciucă, numită în toamna anului trecut. Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară trece astfel prin a doua schimbare consecutivă de manageri. Şi la Liceul „Matei Basarab“ din Craiova s-a intervenit în echipa de adjuncţi, fiind nominalizate noi nume, Aurelia Trăistaru şi Amelia Filip. S-au înregistrat şi rocade. Clisandra Turcu, director adjunct la Şcoala „Mihai Eminescu“ din Craiova, a fost numită tot adjunct la Şcoala „Nicolae Bălcescu“ din Craiova, în locul Adrianei Popescu, care, aşa cum am precizat, a fost mutată la Şcoala „Sfântul Dumitru“. De asemenea, la Liceul de Artă „Marin Sorescu“ din Craiova, pe funcţia de director adjunct, care a fost avansat ca director general tot la Şcoala „Sfântul Dumitru“, a fost numită Caterina Anghel, fiica fostului director de la Liceul cu Program Sportiv din Craiova.

Noutăţi şi în judeţ

S-a intervenit şi la managerii din judeţ. La Băileşti se anunţă cele mai multe schimbări. La Şcoala gimnazială „Mihai Viteazul“ a fost numit un nou director adjunct, Gabriel Tica. De asemenea, la Şcoala gimnazială „Petre Ivanovici“ directorul Cristian Bălună a fost înlocuit cu Alina Duinea. Şi la Şcoala „Amza Pellea“ din Băileşti a fost numit un nou director adjunct, în persoana lui Florin Vălu. De asemenea la unităţile şcolare din Calafat se anunţă modificări. La Şcoala gimnazială „Constantin Gerota“, directorul Marian Firicel, profesor de matematică la bază, care a obţinut rezultate cu elevii la olimpiadele şcolare, a fost înlocuit cu profesorul Sorin Iofcea, despre care nu se cunosc prea multe lucruri. De altfel, în mediul rural, la Şcoala gimnazială Vârtop s-a schimbat directorul. În locul Cristianei Spiridon va fi numită Mirela Chiriacopolu, iar la Şcoala gimnazială Sadova s-a schimbat directorul adjunct, fiind numită pe funcţie educatoarea Suzana Jianu. La Şcoala gimnazială Dioşti, în locul managerului Ion Tuţuleasa a fost numită Rodica Ştefan. Nu s-au anunţat nici un fel de schimbări la liceele cu zero promovabilitate la bacalaureat.

Modificări şi la Colegiul „Carol I“

Şi la Colegiul Naţional „Carol I“ din Craiova s-au făcut modificări în plan managerial, prin schimbarea directorului adjunct Alina Cotfasă. Inspectorul şcolar general Georgică Bercea a precizat că, în acest caz, managerul a dorit să renunţe la funcţie. În locul său a fost numit profesorul Răzvan Jenaru, fost inspector şcolar de management, căruia i s-a restructurat postul de la ISJ Dolj. Noii directori numiţi pe funcţii vor fi instalaţi de săptămâna viitoare, când se va decide ce se va întâmpla şi la unităţile de învăţământ cu manageri, care au ocupat postul prin concurs. Din anul şcolar 2013-2014, toţi directorii vor fi numiţi cu detaşare în interesul învăţământului, adică fără concurs. Ultimul concurs pentru manageri a fost în 2008.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS