21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăEducatieElevii români au câştigat cinci medalii la Olimpiada Internaţională de Astronomie şi Astrofizică

Elevii români au câştigat cinci medalii la Olimpiada Internaţională de Astronomie şi Astrofizică

Echipa României, participantă la cea de-a şaptea ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Astronomie şi Astrofizică, a obţinut cel mai bun rezultat din istoria participării la această competiţie: două medalii de aur, două medalii de argint şi o medalie de bronz, informează Ministerul Educaţiei Naţionale. Medaliile de aur au fost cucerite de Iustina Crăciun şi Denis Turcu, elevi în clasa a XI-a la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti – Denis Turcu s-a clasat pe primul loc în ierarhia olimpiadei, iar Iustina Crăciun a fost premiată pentru cea mai bună rezolvare a problemelor din cadrul probelor de concurs.

Medaliile de argint au revenit elevilor Andrei Alexandru Cuceu (clasa a XI-a la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti) şi Paul Andrei Draghiş (clasa a X-a la Colegiul Naţional „Vasile Lucaciu” din Baia Mare), în timp ce medalia de bronz a fost câştigată de Cătălina Miriţescu (elevă în clasa a XI-a la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti).

Olimpiada Internaţională de Astronomie şi Astrofizică s-a desfăşurat în Grecia (Volos), în intervalul 27 iulie – 5 august, competiţia reunind peste 100 de concurenţi din 20 de ţări. Ediţia de anul viitor a acestei olimpiade va fi găzduită de ţara noastră, la Suceava.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS