11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEducatieŞcoală de vară pentru studenţii de la ASE

Şcoală de vară pentru studenţii de la ASE

În Aula Magna a Academiei de Studii Economice din Bucureşti va avea loc luni, 12 august, festivitatea de deschidere a şcolii internaţionale de vară „Bucharest Summer University 2013”.
Cea de-a noua ediție a şcolii de vară ,,Bucharest Summer University” propune participanților o temă interesantă: „Information and Governance in the Future Global Economy”. Țări precum: Albania, Anglia, Australia, Azerbaijan, Belarus, Brazilia, Bulgaria, Danemarca, Germania, Grecia, Italia, Kazahstan, Mexic, Muntenegru, Maroc, Nigeria, Polonia, Republica Moldova, România, Rusia, Slovacia, Spania, Statele Unite ale Americii, Turcia, Ucraina și Ungaria sunt reprezentate la București de către studenți, masteranzi și doctoranzi ce și-au manifestat interesul pentru tema ediției de anul acesta. Programul educațional oferă ocazia participanților din întreaga lume să aprofundeze concepte economice de actualitate prin intermediul cursurilor, workshop-urilor şi al dezbaterilor cu specialişti din mediul academic și cel de afaceri internațional.
Cursurile vor fi susținute de profesori de renume și de specialiști din domeniu, din care amintim: Jiří Strouhal, PhD. (Universitatea de Economie din Praga); Dr. Recep Pekdemir, PhD., (Universitatea din Istanbul); Avi Victor, Senior Manager (KPMG București, România); Ion Anghel, Prof. Univ. Dr. (Academia de Studii Economice din București) și membru al Consiliului Internațional de Standarde de Evaluare; Raluca Sandu, Program Manager SKEMA Business School.
Ca o completare a programului de studii, organizatorii au pregătit o întreagă agendă culturală din care nu vor lipsi activităţile realizate în aer liber, serile tematice, petrecerile precum și o excursie în țară cu vizitarea principalelor obiective turistice (Castelul Peleș, Castelul Bran, Transfăgărășan, Bâlea Lac, Sibiu, Brașov). Toate acestea au scopul de a favoriza interacţiunea şi comunicarea, oferind astfel participanților oportunitatea de a se cunoaşte şi de a se familiariza cu aspecte importante ale culturii româneşti.
La sfârşitul celor două săptămâni ale şcolii de vară, în urma susţinerii unor probe scrise de verificare a cunoştinţelor, participanţii vor putea obţine diplomă de participare şi 5 puncte credit transferabile internaţional (ECTS) pe care studenţii la ciclurile de licenţă, masterat sau doctorat le vor putea folosi la universitatea de provenienţă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS