12.6 C
Craiova
sâmbătă, 4 mai, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriPublireportajCum alegi mobila pentru dormitor – 5 trucuri care nu dau greș

Cum alegi mobila pentru dormitor – 5 trucuri care nu dau greș

Te-ai mutat de curând sau te afli în plin proces de reamenajare și ai nevoie de sfaturi în ceea ce privește alegerea mobilei pentru dormitor? Ai ajuns unde trebuie pentru că îți vom dezvălui, în materialul de față, toate secretele de care ai nevoie pentru a îți mobila dormitorul în cel mai potrivit mod pentru tine.

Spațiul în care locuim are un mare impact asupra stării noastre de spirit și asupra stilului nostru de viață deoarece casa trebuie să fie locul în care ne odihnim, locul în care ne încărcăm bateriile și locul în care ne simțim cel mai bine. Nu trebuie să fii neapărat designer de interior pentru a face alegerile bune pentru mobilarea și amenajarea casei tale, însă bineînțeles că nimeni nu te oprește să apelezi la ajutorul unui profesionist, dacă simți că nu ai timp sau că te depășește subiectul.

În rândurile care urmează, te ajutăm să înțelegi ce trucuri poți să folosești pentru a îți alege mobila pentru dormitor.

Pornește de la stilul de amenajare

Înainte de orice, este esențial să alegi pentru locuința ta un stil de amenajare care rezonează cel mai bine cu tine și cu care te identifici perfect. În funcție de acesta, vei ști ce mobilă și ce elemente de decor trebuie să selectezi pentru întreaga ta casă, inclusiv pentru dormitor. Astăzi, stilurile s-au diversificat și au evoluat, astfel încât, orice gusturi ai avea, vei găsi elementele de mobilier și de decor care să te satisfacă. De la stilul clasic, elegant și până la cel vintage sau contemporan și minimalist, ai la dispoziție o serie de stiluri de amenajare dintre care poți alege. Îndreaptă-te către cel care te reprezintă cel mai bine și alege în funcție de acesta piesele de decor și de mobilier potrivite pentru casa ta.

Măsoară spațiul

După ce ai ales stilul de amenajare care ți se potrivește cel mai mult, următorul pas este acela de a măsura spațiul pe care îl ai la dispoziție pentru dormitorul tău. Spre exemplu, gândește-te că patul va ocupa cel mai mare spațiu din cameră, acesta putând să măsoare între 150 și 200 de cm. Ține cont, apoi, și de faptul că va trebui să existe o distanță considerabilă între piesele de mobilier pentru a nu crea impresia de spațiu aglomerat. Experții recomandă ca distanța dintre piesele de mobilier să fie de cel puțin 60 de cm.

Pune preț pe calitate și pe durabilitate

https://www.emag.ro/mobilier-camera-copii/filter/tip-produs-f6489,pat-v-820910/cAtunci când vorbim despre mobila pentru dormitor, este extrem de important să te îndrepți către piese de calitate și care rezistă în timp. Fie că vorbim despre patul pentru copii, un pat tapițat sau despre dulapuri sau noptiere, întotdeauna să ai în vedere criteriul calitate deoarece nu schimbi prea des mobila pentru dormitor și ar fi păcat să fii nevoit să faci acest lucru pentru că piesele tale de mobilier cedează mult prea ușor.

Alege mobila set sau la comandă în funcție de preferințele tale

Una dintre întrebările care circulă adesea atunci când vorbim despre mobila pentru dormitoare este și aceea dacă este mai indicat să alegi mobilă la set sau mobilă la comandă. La această întrebare vei putea răspunde doar tu, în funcție de bugetul și de preferințele tale. Mai concret, mobila la set este, de regulă, mai ieftină și nu îți pune prea mari bătăi de cap deoarece trebuie doar să alegi modelul care îți place și ai rezolvat problema mobilării dormitorului. Mobila la comandă, în timp, poate să te coste mult mai mult și va fi nevoie de un efort de imaginație suplimentar din partea ta deoarece va trebui să gândești îmbinarea perfectă a tuturor pieselor de mobilier ce urmează să ajungă în dormitorul tău. Așa că gândește-te la ce variantă funcționează cel mai bine pentru tine și ia o decizie în funcție de acest lucru.

Ține cont și de confort

Dormitorul este spațiul în care te relaxezi și te odihnești, prin urmare, ține cont și de confort și de ergonomie atunci când alegi mobila pentru dormitorul tău.

Spor la cumpărături!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS