22.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & Afaceri2023 pentru echipa de cardiologie Speranţa: Mii de pacienţi şi primul cabinet specializat şi autorizat pentru cardiologie pediatrică din Oltenia

2023 pentru echipa de cardiologie Speranţa: Mii de pacienţi şi primul cabinet specializat şi autorizat pentru cardiologie pediatrică din Oltenia

Anul 2023 a însemnat mii de pacienţi investigaţi şi monitorizaţi la Clinica Speranţa şi un nou pas important în tratarea micilor pacienţi cu probleme ale inimii din Oltenia. Din acest an, Oltenia are primul medic specialist în cardiologie pediatrică, dr. Radu Popa, de la Centrul Speranţa. De asemenea, clinica a inaugurat și primul cabinet specializat și autorizat pentru cardiologie pediatrică din zona Olteniei.

Astfel, Clinica Speranţa îşi continuă misiunea de a salva vieţi şi de a contribui la creşterea calităţii vieţii pacienţilor cardiaci, oferind un pachet complet. Aparatură medicală ultraperformantă, inclusiv ecograf cardiac 4D, medici pregătiţi şi dedicaţi şi, nu în ultimul rând, empatie faţă de pacient.

Medic specialist în cardiologie pediatrică, pentru micii pacienţi

Copiii nu sunt doar adulți mici, explică medicul Radu Popa. Tipurile de probleme cardiace pe care le au copiii sunt foarte diferite de adulți și necesită o atenție sporită.

“O serie de afecțiuni cardiace pot afecta copiii. Unele sunt probleme structurale cu care se nasc. Altele implică sistemul electric care controlează bătăile inimii. Un medic cardiolog pediatru este instruit special pentru a diagnostica și gestiona aceste probleme. Investigațiile care se efectuează în mod frecvent presupun consultație, electrocardigrama și ecocardiografie. Se pot efectua și testări la efort – testul ECG la cicloergometru. Medicul poate indica în anumite cazuri și montarea unui Holter ECG pentru 24 de ore sau a unei Mape de tensiune arterială”, precizează cardiologul.

Anual, sute de astfel de investigații sunt efectuate în cabinetul de cardiologie pediatrică din Craiova, la Centrul Medical Speranța.

Pacienții cronici care au nevoie de evaluări periodice pentru certificate medicale A5 se pot adresa Centrului Medical Speranța. Clinica are medici abilitați pentru emiterea certificatului A5 pentru specialitățile pediatrice, inclusiv pentru cardiologie pediatrică.

Echipamentele cele mai bune pentru ecografie şi monitorizare cardiacă

Investigațiile de ultimă generație și opțiunile de tratament pe care pacienţii le regăsesc la Centrul Speranţa sunt pentru toate categoriile de pacienţi, de la nou născut până la persoane vârstnice.
Ecografia de ultimă generaţie 4D oferă măsurători care permit evaluarea elasticității inimii și capacitatea acesteia de a se contracta. Acest lucru este vital în determinarea gradului de severitate a bolii cardiace și pentru a evalua dacă boala cardiacă a progresat.

Echipamentele din gama premium acoperă atât pe partea de ultrasonografie – ecografie doppler, cât și partea de monitorizare pentru 24h.

“Fiecare pacient e pentru noi o poveste nouă şi o misiune nouă. Fiecare pacient ne aminteşte de ce am pornit la drum şi de ce ne dorim să facem în fiecare zi mai mult pentru sănătatea oamenilor care ne acordă încrederea lor şi care îşi pun… SPERANŢA în noi. Le mulţumim tuturor pentru acest lucru şi le dorim multă sănătate şi un An Nou fericit!”, transmite echipa Centrului Speranţa.

Echipa de cardiologie și cardiologie pediatrică este formată din: Dr. Radu Popa, Dr. Adrian Coandă, Dr. Ionel Marinaș, Dr. Diana Cherata, Dr. Gabriel Vîlceanu.

Centrul Medical se află pe Strada Înfrățirii nr. 16-17 din Craiova. Programări se pot face la numărul 0771493887, iar mai multe informații se găsesc pe www.clinicasperanta.ro.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS