20.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriComunicat de presă – DISEMINAREA REZULTATELOR PROIECTULUI CU TITLUL „DEZVOLTAREA SYNCHRO S.R.L. PRIN ACTIVITATI DE PROOF OF CONCEPT”, SMIS 156248 ACTIVITATEA TECHNOLOGY READINESS LEVEL 5

Comunicat de presă – DISEMINAREA REZULTATELOR PROIECTULUI CU TITLUL „DEZVOLTAREA SYNCHRO S.R.L. PRIN ACTIVITATI DE PROOF OF CONCEPT”, SMIS 156248 ACTIVITATEA TECHNOLOGY READINESS LEVEL 5

Tipul materialului: Comunicat de presa diseminare rezultate activitate technology readiness level 5
Titlul proiectului: DEZVOLTAREA SYNCHRO S.R.L. PRIN ACTIVITATI DE PROOF OF CONCEPT
Numele beneficiarului: SYNCHRO SRL

Obiectivele proiectului:

  1. Achiziționarea echipamentelor strict necesare pentru validarea in condiții de laborator si modelului de laborator in luna 1 de implementare a proiectului
  2. Dezvoltarea efectiva a TRL 4 prin validarea componentelor in conditii de laborator din luna 1 pana in luna 6 de implementare
  3. Dezvoltarea efectiva TRL 5 prin validarea modelului de laborator prin reproducerea prin similitudine a conditiilor reale de functionare din luna 6 pana in luna 12 de implementare
  4. Implementarea unui proiect in conditii optime prin achizitonarea de servicii specifice si sau obligatorii pana la finalul perioadei de implementare
  5. Achizitionarea echipamentelor destinate unei economii de energie pana la finalul implementarii proiectului.
    Valoarea totala a proiectului: 908.937,16 lei.

Finantarea nerambursabila: 698,486.80 lei, din care valoare nerambursabila din FEDR 593.713,78 lei si valoare nerambursabila din BS 104.773,02 lei.


Rezultatele proiectului

  1. Prin intermediul proiectului au fost achiziționate echipamente strict necesare pentru validarea in condiții de laborator si modelului de laborator.
  2. Dezvoltarea efectiva a TRL 4 prin validarea componentelor in condiții de laborator.
  3. Dezvoltarea efectiva TRL 5 prin validarea modelului de laborator prin reproducerea prin similitudine a condițiilor reale de funcționare.
  4. Implementarea proiectului s-a realizat in condiții optime prin achiziționarea de servicii specifice si sau obligatorii, au fost achiziționate active necorporale, servicii de asistenta si consultanta pentru realizarea modelului conceptual inovativ, informare publicitate, servicii de promovare a rezultatelor proiectului de cercetare industrial/dezvoltare experimentală pe scară largă.

Impactul proiectului
Prin intermediul acestui proiect a fost sprijinită societatea in vederea realizării de activități specifice cu caracter inovativ, având ca scop principal demonstrarea funcționalității și verificarea conceptului de produs ,,termograf”, în domeniul de specializare inteligentă menționat in Cererea de finanțare, realizat, prin parcurgerea etapelor de maturitate tehnologică de la nivelul 3 la nivelul 4 sau 5.

Data începerii şi finalizării proiectului: 01.05.2022 și 31.12.2023.
Codul MySMIS:156248

SYNCHRO SRL – Revoluția Monitorizării Lanțului de Aprovizionare

În lumea industrială contemporană, asigurarea securității lanțului de aprovizionare și protejarea mediului înconjurător sunt aspecte de importanță crucială. Cu o tradiție în domeniu începând din 1996, SYNCHRO SRL a devenit un lider incontestabil în proiectarea și producția echipamentelor de vârf destinate monitorizării precise a parametrilor de mediu.

Specializându-se în dezvoltarea și implementarea de soluții tehnologice avansate, SYNCHRO SRL răspunde cerințelor tot mai mari pentru sisteme fiabile și precise de monitorizare. Gama sa variată de produse inovatoare se concentrează pe oferirea de soluții pentru monitorizarea temperaturii umidității, nivelurilor de CO2 și a altor aspecte cheie ale mediului.

Portofoliul extins al SYNCHRO SRL cuprinde sisteme de monitorizare de ultimă generație, care utilizează tehnologia WiFi pentru transmiterea în timp real a datelor despre mediu. De asemenea, gama sa de produse include înregistratoare de date avansate, echipate cu imprimante integrate pentru o înregistrare eficientă a parametrilor de mediu

Compania se remarcă prin transmițătoarele de temperatură și senzorii de umiditate, concepuți pentru integrarea ușoară în sistemele existente și asigurând o alimentare continuă și ieșiri de 4-20 mA. SYNCHRO SRL oferă, de asemenea, reglatoare PID pentru un control precis al condițiilor de mediu.

Printre inovațiile semnificative se numără și soluția de monitorizare bazată pe cloud, SensorsReport.com, dezvoltată și gestionată de SYNCHRO SRL.
Această platformă avansată permite integrarea facilă cu echipamentele companiei și furnizează analize detaliate, sprijinind afacerile în luarea deciziilor informate pe baza datelor de mediu în timp real.

În contextul critic al lanțului de frig în industria alimentară și farmaceutică, SYNCHRO SRL a dezvoltat un Termograf specializat pentru monitorizarea atentă a acestui lanț vital. Compania a atins nivelul TRL5, obținând validarea componentelor sistemului și/sau a procesului într-un mediu de testare relevant de laborator. Această inovație permite monitorizarea în timp real a temperaturilor în timpul transportului, oferind astfel Managerilor de Calitate posibilitatea de a reacționa prompt la variațiile de temperatură.

Integrat cu platforma Sensors Report, acest instrument permite monitorizarea continuă și alertarea în timp real a oricăror deviații de temperatură, oferind notificări instant prin email sau SMS.

De la etapa de producție până la livrarea finală, SYNCHRO SRL se dedică furnizării de soluții tehnologice avansate pentru asigurarea siguranței și calității în lanțurile de aprovizionare. Prin contribuția sa, compania sprijină eficiența și durabilitatea industriei, consolidând încrederea consumatorilor și garantând calitatea produselor.

Localizarea proiectului: Malu Mare, Sat Preajba, Strada ZAMBILELOR, Nr. 13, Dolj, Regiunea Sud-Vest Oltenia.
Persoana de contact: BISCU VIOREL- ADMINISTRATOR – Telefon: 0726369867; E-mail: [email protected]
Contract de finanțare: 8023/07.12.2022

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS