13.4 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriPublireportajMăști de păr naturale pentru îngrijire completă

Măști de păr naturale pentru îngrijire completă

Când vine vorba de rutina de îngrijire, printre cei mai importanți pași se numără și îngrijirea părului. Pentru un scalp sănătos, o podoabă capilară strălucitoare și o culoare intensă este nevoie de tratamente ajutătoare cu vitamine și ingrediente naturale. Astfel că, dacă vă numărați printre persoanele care își doresc un păr sănătos, vrem să vă ajutăm pe această cale. În rândurile ce urmează ne propunem să vă vorbim despre câteva rețete de măști de păr de casă care vă vor ajuta să vă îngrijiți părul cu rezultate ca la salon. Vă vom enumera ingredientele cheie din fiecare mască în parte și vă vom spune cum vă pot regenera și repara ele părul. Să începem!

Masca de păr este o variantă foarte simplă și utilă de îngrijire. Aceasta nu trebuie să fie compusă dintr-o mulțime de ingrediente și parfumuri sofisticate, când puteți pur și simplu să vă faceți una acasă. Astfel, nu numai că veți învăța ce produse naturale se potrivesc mai bine cu părul dumneavoastră, dar veți reuși și să economisiți. Cum măștile din comerț tind să promită rezultate uluitoare într-un timp foarte scurt, acestea, de multe ori, folosesc ingrediente dăunătoare care oferă rezultatele în cauză doar pentru o durată scurtă de timp. De aceea este foarte important să știți ce nevoi are părul dumneavoastră și să îl îngrijiți ca atare. În continuare vrem să vă îndrumăm pe această cale așa că vom începe enumerarea promisă. Iată ce îngrediente naturale vă pot vindeca părul.

  • Măști cu ingrediente naturale – Idei DIY
  1. Uleiul de cocos – este unul dintre cele mai folosite și recomandate produse pentru îngrijirea părului. Acest ulei, datorită consistenței sale vâscoase, ajută la calmarea și înmuierea părului uscat, dur și gros. Uleiul de cocos conține vitamina E ce ajută la creșterea părului dar și un filtru UV natural ce vă va proteja capilarul de daunele solare. Pentru a profita de toate beneficiile sale, îl puteți folosi atât ca tratament înainte de spălare, dar și ca înlocuitor al balsamului de păr.
  2. Laptele și mierea – cea mai bună mască pentru repararea părului. Mierea conține keratină ce ajută la întărirea firului de păr, iar laptele conține proteine, aminoacizi dar și un complex de vitamine ce ajută la regenerarea și repararea scalpului. Această mască de păr trebuie lăsată să acționeze aproximativ 20 de minute după șamponare, pentru cele mai îndelungate efecte.
  3. Banana și uleiul de măsline – puteți folosi aceste două ingrediente pentru revitalizare. Cum banana conține minerale și vitamine, ea vă poate întări firele de păr. Iar uleiul de măsline, datorită grăsimilor din compoziție, vă va da strălucire părului. Astfel, amestecați o banană și o lingură de ulei până ajungeți la consistența unui piure fin și lăsați masca să acționeze aproximativ 15 minute înainte de spălare.
  4. Gălbenușul de ou – face părul mai rezistent la daune și ajută la creșterea mai rapidă. Vitaminele A și E, precum și alți nutrienți din compoziția gălbenușului vă vor ajuta părul să fie mai sănătos. Astfel, amestecați bine gălbenușul și lăsați-l să acționeze pe scalp pentru cel puțin o oră. Apoi, clătiți din abundență cu apă rece, nu caldă, pentru a evita „gătirea” oului.
  5. Iaurtul – ajută la diminuarea firelor încrețite, supranumite și „frizzy hair”. Datorită compoziției sale groase, o mască de păr din iaurt vă va acoperi capilarul în întregime. Totodată, la clătire, acest ingredient natural va ajuta și la eliminarea celulelor de piele moartă de pe scalp, lăsându-vă părul neted și strălucitor.
  6. Scorțișoara – este ingredientul perfect pentru părul subțire, care se rupe ușor. Scorțișoara ajută la stimularea circulației sângelui din scalp, ce întărește firul de păr și accelerează creșterea sa. Și dacă tot am vorbit de iaurt, puteți chiar să amestecați o linguriță de scorțișoară cu trei linguri de iaurt pentru un tratament cu consistență cremoasă. Masați bine scalpul, lăsați să acționeze 10 minute și apoi clătiți.
  7. Bicarbonatul de sodiu – este cel mai bun exfoliant pentru scalp. Acesta ajută la eliminarea excesului de sebum, a mătreții și balansează pH-ul pielii. Tot ce trebuie să faceți este să amestecați bicarbonatul cu puțină apă sau șampon până obțineți o pastă subțire și să masați bine. La final, veți observa cum părul dumneavoastră devine mai strălucitor și sănătos.

Și iată cum, după citirea sfaturilor noastre, ați ajuns la final. Sperăm că acest articol v-a fost de folos și că acum aveți încredere să vă folosiți de ingredientele din cămară pentru a obține măști naturale de păr. Nu ezitați să navigați mediul online pentru și mai multe ponturi. Vă dorim relaxare plăcută!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS