2.8 C
Craiova
sâmbătă, 9 decembrie, 2023
Știri de ultima orăBani & AfaceriPublireportajPNRR – Fonduri pentru România modernă și reformată!

PNRR – Fonduri pentru România modernă și reformată!

Lansare proiect: ”Dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a unităților de învățământ preuniversitar de pe raza UAT Băilești”, cod F-PNRR-Dotari-2023-4593

Municipiul Băilești anunță semnarea contractului de finanțare nr. 2025DOT/2023 și lansarea proiectului “Dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a unităților de învățământ preuniversitar de pe raza UAT Băilești”, cod F-PNRR-Dotari-2023-4593.

Proiectul este finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), Pilonul VI. Politici pentru noua generație\Componenta C15: Educație \Reforma 4. Crearea unei rute profesionale complete pentru învățământul tehnic superior\Investiția 13. Echiparea laboratoarelor informatice din școlile de educație și formare profesională (EFP) și \Investiția 14. Echiparea atelierelor de practică din unitățile de învățământ profesional și tehnic și Reforma 5. Adoptarea cadrului legislativ pentru digitalizarea educației\ Investiția 9. Asigurarea echipamentelor și a resurselor tehnologice digitale pentru unitățile de învățământ precum și Reforma 6. Actualizarea cadrului legislativ pentru a asigura standarde ecologice de proiectare, construcție și dotare în sistemul de învățământ preuniversitar\ Investiția 11. Asigurarea dotărilor pentru sălile de clasă preuniversitare și laboratoarele/atelierele școlare.

Valoarea totală a contractului de finanțare este de 5.865.088,56 lei, din care valoarea eligibilă din PNRR este în cuantum 4.921.807,84 lei, valoarea TVA eligibil aferentă este de 935.143,50 lei, iar valoarea sumelor neeligibile este de 8.137,22 lei.

Obiectivul general al proiectului este îmbunătățirea condițiilor necesare desfășurării procesului educațional în unitățile de învățământ preuniversitare de pe raza Municipiului Băilești prin dotarea acestora cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale, necesare desfășurării activității didactice adaptate la societatea digitală.

Obiectivele specifice ale proiectului sunt:

1. Achiziția de echipamente digitale, mobilier școlar și materiale didactice precum și dotarea unei săli de sport și a unui laborator multidisciplinar de științe pentru Școala Gimnazială Nr. 1 din Municipiul Băilești.

2. Achiziția de echipamente digitale, mobilier școlar și materiale didactice precum și dotarea unei săli de sport pentru Școala Gimnazială Nr. 3 din Municipiul Băilești.

3. Achiziția de echipamente digitale, mobilier școlar și materiale didactice precum și dotarea unei Săli de sport și a unui laborator multidisciplinar de științe pentru Școala Gimnazială „Amza Pellea” din Municipiul Băilești.

4. Achiziția de echipamente digitale, mobilier școlar și materiale didactice precum, dotarea unui cabinet psiho-pedagogic, pentru Școala Gimnazială Nr. 5 ”Av. P. Ivanovici” din Municipiul Băilești.

5. Achiziția de echipamente IT, mobilier școlar și materiale didactice precum și dotarea a 3 laboratoare de științe, a unei Săli de sport, dotarea unui cabinet psiho-pedagogic, pentru Liceul Teoretic Mihai Viteazu din Municipiul Băilești.

6. Achiziția de echipamente digitale, mobilier școlar și materiale didactice precum, dotarea unui atelier de practică, a unei Săli de sport, pentru Liceul Tehnologic Ștefan Anghel din Municipiul Băilești.

Perioada de implementare a proiectului realizându-se in intervalul August 2023 – Decembrie 2024.

Date de contact

Tel.: 0251311017 Fax: 0251311956

E-mail: [email protected]

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS