17.6 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriPublireportajCe ai putea să îmbunătățeși la o sufragerie pentru a-i da un suflu nou?

Ce ai putea să îmbunătățeși la o sufragerie pentru a-i da un suflu nou?

Sufrageria ta, regulile tale. Asta ar fi tentat orice om să spună, doar că sufrageria este mai importantă decât ai crede. Dacă ești puțin confuz, o să îți și explicăm de ce. Sufrageria, livingul sau camera de zi, toate aceste nume sunt pentru o cameră specială din casa ta. Sufrageria este o cameră care are nevoie de o atenție la detalii pentru că este zona zero a locuinței tale. Cea mai tranzitată cameră din toată casa și camera în care grijile și problemele se fac mici, dacă nu chiar dispar. Cum se întâmplă asta? Ei bine, răspunsul este relaxarea. Când ajungi obosit și încărcat cu probleme de la muncă vrei să îți tragi puțin sufletul și să te bucuri de un film bun. Sau poate ești fanul statului în fotoliu și al cititului. Orice variantă este acceptată, pentru că, așa cum am spus și mai sus, sufrageria ta, regulile tale.

Însă, pentru a te bucura de relaxare, ai nevoie de câteva lucruri. Și, deși ele ar părea neimportante, chiar te influențează. Să luăm un simplu exemplu. Dacă mobila sufargerie este amplasată incorect, riști să dai impresia de spațiu înghesuit și aglomerat. Ceea ce nu vrei să se întâmple în spațiul în care se presupune că vrei să te relaxezi. Dacă ajungi acasă, te întinzi în canapea și dai de mobila sufragerie care pare înghesuită, acest lucru o să te streseze.

Așa că, pentru liniștea ta, în acest articol o să îți spunem ce să eviți și cum să dai un suflu nou sufrageriei tale. Dacă ai dat de acest articol și îl citești dintr-o canapea care a devenit inconfortabilă sau dintr-o sufragerie care nu îți inspiră liniște și pace, îți recomandăm să rămâi și să citești acest articol cu mici sfaturi legate de cum să dai un suflu nou sufrageriei tale.

Vopseaua și tapetul sunt prietenii tăi

Începem ușor, așa că vorbim despre vopsea și tapet. Partea bună a acestor două elemente este că nu costă mult și îți oferă multe oportunități prin care poți schimba identitatea sufrageriei tale.

Pentru a înțelege cât de importantă este vopseaua aleasă corect sau tapetul, o să îți dăm un exemplu. O sufragerie care are pereții de un verde țipător. Gândește-te chiar la sufrageria ta. Cum ar arăta ea cu o astfel de vopsea aplicată pe pereți. Probabil că nu foarte bine, ba chiar te-ar deranja îngrozitor atunci când ajungi acasă obosit de la muncă și încerci să te liniștești într-o sufrageria verde.

Prin exemplul de mai sus am vrut să îți arătăm cât de importantă este culoarea pereților și cum ea îți poate afecta starea de spirit. În sufragerie este recomandat să alegi o paletă de culori calde, nu foarte aprinse și care să te facă să ai acel sentiment de „acasă”.

Schimbă câteva elemente de mobilier care par învechite

O variantă mai costisitoare, comparativ cu prima este să alegi alte piese de mobilier pentru sufrageria ta. Nu îți spunem că trebuie să schimbi totul în sufragerie, dar ai putea să înlocuiești câteva lucruri mai mari sau mai mici. De exemplu, în loc de fotoliul ponosit pe care nu mai stai, ai putea să pui o măsuță de cafea și un scaun. Așa ai scăpat de o piesă veche de mobilier de sufragerie și ai obținut un mic colț de relaxare.

Altă opțiune ar fi să schimbi un element mai voluminos din mobila de sufragerie. Unul chiar central. Este vorba despre canapea. Din toată familia de mobilă sufragerie, canapeaua este mama tuturor, cea mai cea dintre toate. Așa cum tonul dă muzica, așa este și canapeaua, doar că ea dă tonul întregului stil ales pentru sufragerie. Dacă ai o canapea învechită, inconfortabilă și care nu se potrivește cu restul mobilei de sufragerie, îți recomandăm să o schimbi. Pe piață ai destule opțiuni de canapele living. Tot ce îți trebuie este răbdare pentru a te uita pe toate site-urile și în toate magazinele.

Lumina, fie ea naturală sau artificială

Lumina naturală este ceva de care omul se bucură încă de la începuturile sale. Inclusiv oamenii peșterii probabil că se bucurau sau erau deranjați de razele soarelui de dimineață. Nu avem de unde să știm ce făceau strămășii noștri, dar dacă făceau asta, înseamnă că obiceiul s-a păstrat până în zilele noastre.

Dacă ești o persoană care adoră razele soarelui, îți recomandăm perdelele, care permit razelor soarelui să pătrundă în living. Însă, dacă ești un om care vrea să stea mai mult pe întuneric, îți recomandăm draperiile. Ele nu lasă lumina naturală să intre în cameră.

Cât despre lumina artificială, ai de ales dintre trei tipuri de lumină LED. Lumina caldă, rece sau neutră. Cea mai recomandată pentru sufragerie este cea caldă sau neutră pentru că îți oferă o senzație de relaxare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS