22.6 C
Craiova
duminică, 23 iunie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriPublireportajProiectul „Combaterea incendiilor forestiere în regiunea de graniță Dolj - Lom, Montana“

Proiectul „Combaterea incendiilor forestiere în regiunea de graniță Dolj – Lom, Montana“

Programul INTERREG V – A România-Bulgaria
Titlul proiectului: „Combaterea incendiilor forestiere în regiunea de graniță Dolj – Lom, Montana”
Acronim: PREF:FIRE, Cod ROBG-409
Contract de finanțare nr. 97107/15.07.2020, încheiat între Unitatea Administrativ-Teritorială Județul Dolj și Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene
Obiectivul investiției: îmbunătățirea managementului comun al riscului în regiunea transfrontalieră prin creșterea capacității de reacție a structurilor responsabile cu atribuții în combaterea incendiilor forestiere din regiunea transfrontaliera Dolj – Lom (Montana), consolidând astfel capacitatea de management tehnică și instituțională în caz de dezastre și creșterea gradului de răspuns în situații de urgență.

IJJ „Mihai Bravul” Dolj participă la implementarea proiectului

Inspectoratul de Jandarmi Județean „Mihai Bravul” Dolj, în calitate de partener al Consiliului Județean Dolj – Partener Lider, Primăriei Lom (Bulgaria) și Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Oltenia” Dolj participă la implementarea proiectului „Combaterea incendiilor forestiere în regiunea de graniţă Dolj – Lom, Montana” („Preventing forest fire in Dolj and Lom, Montana cross border region”) în cadrul Programului Interreg V-A Romania-Bulgaria, Axa Prioritară:3 O regiune sigură, Obiectivul Specific:3.1 Îmbunătățirea managementului comun al riscului în aria transfrontalieră.
În cadrul acestui proiect, personalul Inspectoratului de Jandarmi Județean „Mihai Bravul” Dolj a desfășurat în localitățile Brabova, Bratovoești, Cetate, Fărcaș, Plenița și Sadova, o campanie de conștientizare cu privire la cauzele, riscurile și consecințele incendiilor forestiere.

Întâlniri ale jandarmilor doljeni cu cetățenii, elevii și cadrele didactice

Pe parcursul acestei campanii de conștientizare, au fost organizate întâlniri ale personalului Inspectoratului de Jandarmi Județean „Mihai Bravul” Dolj cu cetățenii, elevii și cadrele didactice, prilej cu care s-au purtat discuții privind acțiunile și metodele întreprinse pentru a elimina riscul apariției unor incendii forestiere și au fost distribuite materiale cu caracter informativ și materiale promoționale constând în ghiozdane, șepci și pixuri inscripționate cu titlul proiectului.
Durata de implementare a proiectului este de 36 de luni, iar valoarea totală eligibilă a acestuia este de 941,964.13 EUR euro. Bugetul total al Inspectoratului de Jandarmi Județean Dolj este de 217,602.38 euro, din care contribuția proprie de 32,640.36 EURO.

Beneficiarii acestui proiect vor desfășura o serie de activități comune care vizează creșterea capacității de intervenție pentru combaterea incendiilor forestiere în zona transfrontalieră, schimb de experiență în gestionarea comună a riscurilor la incendii forestiere, gestionarea comună a riscurilor generate de incendii prin încheierea și derularea de parteneriate în domeniul situațiilor de urgență.

Detalii suplimentare se pot obține de la:
Nume persoană contact: dl. Dan MOȘTEANU
Funcţie: Manager proiect
Tel. 0251534223, Fax: 0251524464, e-mail: [email protected]

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS