10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriPublireportajCe oportunități oferă tehnologiile crypto pentru dezvoltarea esport-urilor

Ce oportunități oferă tehnologiile crypto pentru dezvoltarea esport-urilor

Industria jocurilor de noroc reprezintă una dintre cele mai mari și mai profitabile industrii la nivel mondial. Dacă până nu demult jocurile de noroc nu generau păreri și abordări unanime, în prezent se pare că societatea le-a acceptat ca o parte inevitabilă a vieții sale. Acest lucru a determinat și dezvoltarea esport-urilor la nivel profesionist. 

Jocurile video continuă să se dezvolte, acest lucru fiind determinat de interesul provenit atât din partea spectatorilor, cât și din partea jucătorilor propriu-ziși. Esports a devenit cotat exact ca și sportul tradițional – la GGbet pasionații pot paria pe evenimente esports, exact așa cum pariază și pe evenimente din sportul tradițional. 

Și deoarece lucrurile sunt în continuă evoluție, esports de ceva timp a început să fie corela cu industria crypto. Acest lucru nu este de mirare – atât jocurile video, cât și criptomonede reprezintă rezultatul direct al progresului digital. În acest articol descriem modul în care criptomonedele ar putea contribui la dezvoltarea industriei esports și de ce, într-o anumită măsură, implementarea criptomonedelor este unica modalitatea prin care această industrie se poate dezvolta în continuare. 

Implementarea criptomonedelor în esports – un lucru natural

Să începem de la faptul că orice joc video conține și o componentă economică. Chiar și Super Mario care strânge monede are această latură, nemaivorbind despre faptul că în jocurile contemporane latura economică este și mai pronunțată. Totodată este important să înțelegem că, indiferent de cât de dezvoltată nu ar fi această latură economică, banii virtuali rămân a fi bani virtuali deocamdată, iar jucătorii trebuie să meargă pe alte modalități de monetizare (dacă urmăresc acest scop). 

În acest context, tot mai mulți dezvoltatori de de jocuri văd în cripto o potrivire naturală cu jocurile video. Și nu ne referim aici doar la latura economică a jocurilor (despre care am discutat mai sus). Mai este un factor important aici de menționat, despre care vorbim mai jos. 

Crypto ar rezolva problema de crowdsourcing  în esports

În prezent, cea mai mare parte din banii care alimentează premiile de milioane de dolari provin din crowdsourcing sau taxe mici de abonament care strâng bani pentru a organiza turneele. Implementarea tehnologiilor crypto va ușura strângerea acestor bani prin: 

  • jetoane localizate, generate chiar de joc
  • jetoane localizate, generate de grupuri de jocuri
  • facilitarea plăților jucătorilor internaționali.

Subiectul tranzacțiilor internaționale nu ține, de fapt, doar de plățile făcute de către sau către jucătorii internaționali. Utilizarea criptomonedelor va putea facilita per general tranzacțiile internaționale din domeniul esports – nu va mai fi necesară sau obligatorie deschiderea unui cont bancar, precum și efectuarea celorlalte acțiuni, aferente efectuării sau receptionarii unui transfer bancar internațional. 

Banii fiat – nepotriviți pentru dezvoltarea esport-urilor

Cele menționate mai sus nu pot fi făcute cu ajutorul fondurilor fiat. Conturile bancare și sistemele de transfer de bani nu pot accepta micro-plăți constante. Cu atât mai mult, sistemul actual bazat pe fonduri fiat nu ar permite păstrarea de skinuri sau alte obiecte aferente esport-urilor. 

Acest lucru este imposibil deoarece în cazul unui sistem fiat intră în funcțiune algosii și procedurile împotriva spălării banilor. Plus la aceasta, aici mai este actual și factorul că, în lumea reală banii nu se mișcă atât de repede precum în lumea virtuală. Astfel, sistemul fiat pur și simplu ar putea să nu se descurce cu sarcina propusă.

Crypto face sporturile mai accesibile pentru fani și jucători

Precum am menționat și mai sus, criptomoneda are un rol mare pentru sporturile virtuale – un facilitator al plăților. Cu jucătorii crypto, fanii și organizatorii pot trimite instantaneu bani în întreaga lume. Ar putea acest lucru să permită mai multor oameni să se bucure de evenimente esports? 

Ei bine, să presupunem că un fan de esports locuiește într-o țară a cărei valută nu este acceptată în acel joc. Dacă criptomonedele ar fi implementate pe larg în esports, acest jucător ar putea folosi crypto pentru a cumpăra echipamente de jocuri și chiar pentru a paria pe meciuri de esports. Fără crypto, acest fan pe care l-am luat ca exemplu nu ar putea participa la evenimente esports. Așadar, este evident că utilizarea criptomonedelor va face sporturile virtuale mult mai accesibile. 

Pe lângă toate cele spuse, este important să menționăm că nu doar jucătorii din business-ul sporturilor virtuale și a jocurilor video înțeleg cât de eficientă și utilă ar fi corelația dintre esports și crypto. Proiectele din zona crypto, la fel, înțeleg că ar putea crea parteneriate armonioase cu proiecte din zona sporturilor virtuale. Acesta este unul dintre motivele principale, care a stat la baza creării mai multor parteneriate de acest tip.

Așadar, se pare că implementarea și utilizarea tehnologiilor crypto este unica cale spre o dezvoltare continuă și sustenabilă a sporturilor virtuale și a industriei de gaming. Despre acest lucru ne vorbesc și proiectele de NFT Games care apar tot mai des în ultima perioadă. Se pare că în curând criptomonedele vor trece acest “prag de acceptabilitate”, începând să fie utilizate pe larg în esports. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS