8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriPublireportajPrefectura şi Consiliul Județean Dolj au obținut bani pentru reabilitarea Palatului Administrativ

Prefectura şi Consiliul Județean Dolj au obținut bani pentru reabilitarea Palatului Administrativ

A fost aprobată cererea de finanțare pentru reabilitarea Palatului Administrativ al județului Dolj. Proiectul “Consolidare, reabilitare, modernizare și eficientizare energetică a clădirii Palatului Administrativ al județului Dolj, monument istoric de interes național” a trecut etapa de evaluare și urmează a fi finanțat din fonduri europene, prin Planul Național de Redresare și Reziliență.

Valoarea totală de finanțare eligibilă a fost stabilită la suma de 34.829.973,13 lei, fără TVA, iar durata de implementare este de 36 de luni. Ordonatorul principal de credite, Ministerul Afacerilor Interne, s-a angajat să asigure fondurile necesare pentru toate cheltuielile neeligibile ale proiectului.

“Din momentul semnării contractului, avem la dispoziție patru luni pentru realizarea Documentației de Avizare a Lucrărilor de Intervenții (DALI). Următorul pas va fi elaborarea Proiectului Tehnic, în urma căruia vor începe lucrările efective de reabilitare a cladirii. Este un proiect foarte important, căruia i-am acordat o atenţie deosebită și pe care îl voi susține pentru a fi dus până la capăt fără probleme. Îi mulțumesc preşedintelui Cosmin Vasile și specialiștilor în domeniul tehnic si al fondurilor europene din cadrul Consiliului Județean Dolj pentru că ne-au oferit sprijin şi suport substanțial pentru realizarea procedurilor şi documentației aferente proiectului. Am sudat o echipa bună şi, prin efortul sustinut din ultimele trei luni, am reușit să obținem banii pentru reabilitare. Sunt optimist și cred că în 2026 Craiova si Doljul vor avea un Palat Administrativ reabilitat şi spectaculos”, a declarat prefectul județului Dolj, Dan Diaconu.

Se propune consolidarea şi punerea în valoare a acestui monument aflat în centrul istoric al Craiovei, Corpul C1 Palatul Administrativ – Prefectura Dolj, având în prezent funcțiuni specifice activităților administrative, fiind constituite din birouri, spații pentru arhivă, săli de ședințe și protocol.

Clădirea Palatului Administrativ este una dintre cele mai reprezentative clădiri din Craiova. A fost construită între anii 1907-1913 de ingineri italieni, sub coordonarea arhitectului Petre Antonescu. În cei 109 ani de existență, Palatul Administrativ nu a beneficiat vreodată de lucrări de reabilitare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS