24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriPublireportajCum să alegi cei mai confortabili pantofi din toate timpurile

Cum să alegi cei mai confortabili pantofi din toate timpurile

Ceea ce vom încerca să facem astăzi este cu siguranță o treabă foarte dificilă: să ne dăm seama care sunt cei mai confortabili pantofi!

Treaba nu este deloc ușoară, deoarece confortul unui pantof depinde de o serie lungă de factori: în primul rând, de piciorul celui care îl poartă.

Prin urmare, confortul unui pantof este un factor extrem de subiectiv, care depinde și de tipul de mers pe jos al unei persoane sau de tipul de drum pe care obișnuiește să meargă.

Totuși, în ciuda acestor considerente, este destul de clar că există în lume pantofi care sunt mai confortabili decât alții și care pot facilita senzația de confort a purtătorului.

Există, de asemenea, multe calități diferite în lumea pantofilor, precum și diferite intervale de preț, care au o mare influență asupra alegerii finale a celor care caută o pereche de pantofi cu adevărat confortabilă.

Marca

Marca producătorului de încălțăminte este cu siguranță un sinonim pentru calitate, în sensul că există câteva mărci mari care reprezintă o adevărată garanție în acest sector.

Gândește-te la mărci precum Nike, Adidas sau Skechers, care sunt foarte cunoscute, la mărci precum Salomon sau Brooks, care sunt mari specialiști în domeniile lor.

Totuși, și în acest caz trebuie să se țină cont de faptul că în sortimentul de pantofi al unei anumite mărci există modele mai mult sau mai puțin confortabile, precum și de faptul că unele persoane se simt foarte bine cu pantofii anumitor mărci și mai puțin cu modelele altor mărci.

Prin urmare, numele mărcii este un indiciu important pentru cât de confortabil poate fi un pantof, dar cu siguranță nu este singurul lucru de luat în considerare, tocmai pentru că unele modele te pot dezamăgi, la fel cum alte modele de la mărci necunoscute te pot entuziasma.

Ce rute intenționezi să urmezi?

Un alt factor care trebuie luat în considerare este tipul de traseu pe care obișnuiești să îl parcurgi în timpul zilei. Dacă parcurgi o mulțime de kilometri pe drumuri de pământ, ar putea fi nevoie să te gândești la o bicicletă tehnică sau de munte, care este, prin urmare, concepută pentru a aborda astfel de trasee.

În acest domeniu, de exemplu, Salomon Speedcross 4 este o adevărată garanție.

Dacă, pe de altă parte, mergi pe trasee nu prea complicate într-un ritm alert, atunci ai putea lua în considerare și un pantof de alergare. Printre acestea, Brooks Ghost este, de exemplu, unul dintre cele mai populare modele în rândul alergătorilor, în timp ce Nike Air Zoom Vomero este un alt model foarte bun.

Este mai simplu, însă, dacă alegi mai ales pe drumuri asfaltate în oraș, pentru că pe astfel de trasee aproape toate modelele pe care ți le-am sugerat se descurcă destul de bine.

În schimb, ar trebui să te gândești dacă te afli deseori în situația de a lucra în picioare sau dacă trebuie să te confrunți adesea cu poteci alunecoase. În aceste cazuri, nimic nu te poate ajuta mai bine decât un pantof tehnic.

Piciorul tău

Nu este suficient să te gândești la pantoful în sine atunci când cauți un model confortabil; trebuie să te concentrezi și asupra piciorului tău, deoarece cu toții avem picioare care pot fi foarte diferite.

Putem clasifica în două grupe principale: supinatori și pronatori.

Supinatorii sunt cei care își întorc picioarele ușor spre exterior atunci când merg. Acest tip de mers pe jos ar trebui să caute un pantof care are o stabilitate excelentă și ale cărui componente majore (cum ar fi talpa, talpa intermediară și talpa interioară) sunt concepute pentru a absorbi șocurile cât mai bine posibil.

Încălțămintea ideală pentru acest tip de mers pe jos este cea întărită pe partea exterioară, mai ales pentru cei care au picioarele deosebit de rigide. Un ajutor suplimentar în acest caz ar putea fi și modelele de încălțăminte confortabilă cu întărituri la nivelul gleznelor și în zona călcâiului, deoarece acestea sunt capabile să ofere mai mult sprijin în aceste zone deosebit de delicate. Dacă este prezentă și o amortizare accentuată, se poate spune că acest tip de mergător a găsit într-adevăr pantoful ideal.

Ajutor suplimentar pentru alegerea pantofilor

Un ajutor suplimentar ar fi și alegerea unui model de încălțăminte confortabilă, care să aibă o parte superioară robustă, pentru a împiedica îndoirea piciorului spre interior în timpul mersului. Pe de altă parte, trebuie evitate cu orice preț modelele cu umplutură foarte vizibilă, deoarece acest tip de încălțăminte ar putea accentua problema.

Pronatorii, pe de altă parte, sunt cei care își întorc piciorul ușor spre interior atunci când merg. Acest tip de mers pe jos ar trebui să caute pantofi care sunt capabili să controleze mișcarea piciorului și, în același timp, să ofere suport pentru partea interioară, astfel încât să fie inhibată utilizarea excesivă a acestei părți a piciorului.

În cele din urmă, există cei care nu au niciun fel de problemă și pe care i-am putea numi „mersul neutru”. Acest tip de mers pe jos nu trebuie să ia măsuri speciale de precauție atunci când își alege pantofii. Acest lucru nu înseamnă, desigur, că anumite persoane vor găsi orice pantof confortabil, dar chiar și pentru acestea este necesară o anumită atenție în alegerea modelului potrivit. Astfel de persoane care merg pe jos pot găsi, de exemplu, că modelele curbate oferă un confort deosebit de neașteptat.

Ce modele de încălțăminte damă este confortabil?

Femeile au adesea un punct sensibil când vine vorba de încălțăminte damă confortabilă, dar acest lucru se datorează pur și simplu faptului că adesea le place să-și pună picioarele în pantofi amețitori, care par să nu aibă nimic confortabil în ei.

Totuși, există câteva perechi de încălțăminte damă confortabilă care sunt deosebit de potrivite pentru femei, în primul rând Skechers de damă, care în opinia noastră au un design destul de dulce și un confort foarte pronunțat.

Adăugând faptul că modelele lor sunt de obicei foarte ușoare și respirabile, credem că o femeie se poate simți foarte confortabil purtând încălțăminte damă Skechers în picioare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS