10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriPublireportajCum să alegi corect lenjerii de pat

Cum să alegi corect lenjerii de pat

Alegerea unei lenjerii de pat de cea mai bună calitate este o garanție a confortului pentru un somn odihnitor. Păturile și lenjeria de pat se adaptează anotimpurilor, dar și inspirațiilor pentru a face din dormitor un univers în sine. Te vom ajuta să faci cea mai bună alegere pentru camera ta!

Ce material pentru lenjerii de pat?

Există o gamă largă de materiale în lumea lenjeriei de pat. Oricare ar fi preferința ta, este esențial să alegi o țesătură de calitate pentru a asigura longevitatea lenjeriei de pat. Fibrele naturale și sintetice de calitate inferioară vor avea tendința de a se desprinde, de a se deșira sau de a-și pierde strălucirea.

Lenjeria de pat din bumbac este un clasic. Confortabilă, durabilă și naturală, este potrivită pentru toate anotimpurile, în funcție de țesătura sa. Cea mai obișnuită țesătură de bumbac are 57 fire/cm², ceea ce reprezintă numărul de fire și finețea țesăturii. Cu cât numărul este mai mare, cu atât țesătura va fi mai fină și mai rezistentă. Atunci când se atinge un nivel de cel puțin 80 fire/cm², se obține un material foarte calitativ numit percale de bumbac. Moale și rezistent, acesta este ideală pentru confecționarea de fețe de plapumă pentru lenjeria de pat în general.

Satinul de bumbac, o altă posibilitate, este rezultatul din țeserea a cel puțin 100 de fire/cm². Aceasta conferă lenjeriei de pat un aspect mătăsos pe partea laterală și mat pe cea transversală, țesătura este și incredibil de moale.

Flanelul de bumbac are un aspect moale și pufos. Foarte moale la atingere, bumbacul a fost prelucrat pentru a-l face mai izolant. Acest proces aduce căldură și confort. Este materialul perfect pentru cei cărora le este frig și pentru toți cei care doresc să petreacă iarna într-un loc cald.

Magazinele de lenjerii de pat se înnoiesc în mod constant, astfel încât fiecare să poată găsi materialul ideal pentru a-și înfrumuseța patul. Pentru personalizarea și decorarea dormitorului sunt oferite materiale noi, mai confortabile și mai la modă. Lenjeria de pat din tifon de bumbac este foarte ușoară, perfectă pentru vară! Aspectul său ușor încrețit este în vogă și aduce un pic de aer boem în decor.

Lenjeria de pat din bumbac spălat este foarte moale, are o cădere frumoasă și este foarte plăcută la atingere. Datorită acestui material la modă, patul tău devine un adevărat colț de moliciune.

Pânza este un alt material natural utilizat pe scară largă pentru lenjerii de pat. Este moale și elastică și are avantajul de a fi izolatoare iarna și respirabilă vara. Ușor de curățat, nu se deformează la spălare, iar aspectul său încrețit deliberat face inutilă călcarea.

Poliesterul este cea mai răspândită fibră textilă sintetică produsă în lume. Avantajul amestecului de poliester-bumbac la lenjerii de pat este că oferă o țesătură mai ieftină, dar ușor de întreținut: se usucă rapid, nu se încrețește, este rezistentă la spălare și nu se micșorează. Cu toate acestea, va fi mai puțin respirabil decât materialele 100% naturale.

Ce dimensiune pentru lenjerii de pat?

Dimensiunea cearceafului trebuie să corespundă dimensiunii saltelei. De exemplu, pentru o saltea de 160 x 200 cm, vei avea nevoie de un cearșaf cu aceeași dimensiune. Trebuie să ai grijă să calculezi și dimensiunile colțurilor, adică înălțimea saltelei, pentru a te asigura că colțurile cearșafului se înfășoară în jurul saltelei. Saltelele din spumă au, în general, o înălțime cuprinsă între 15 și 18 cm, în timp ce saltelele cu arcuri au o înălțime cuprinsă între 20 și 25 cm. Dimensiunea colțului ar trebui să fie cu 5 până la 10 cm mai mare decât grosimea saltelei.

Lățimea și lungimea plapumei trebuie să fie mai mari decât cea a patului, astfel încât salteaua să poată fi ascunsă. De exemplu, pentru un pat de copii de 90 x 190 cm, plapuma trebuie să fie de 140 x 200 cm.

Husa de plapumă trebuie să aibă aceeași dimensiune ca și plapuma. Dacă husa de plapumă este prea mică, plapuma va desena o înfundătură neplăcută; dacă este prea mare, părțile laterale nu vor fi umplute.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS