6.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriPublireportajTir cu arcul în Oryahovo - destinație turistică de weekend în Bulgaria

Tir cu arcul în Oryahovo – destinație turistică de weekend în Bulgaria

O oportunitate interesantă de divertisment de weekend în orașul Oryahovo, Bulgaria, este oferită de muzeul de istorie local.

În cadrul proiectului „Ecou de secole“, finanțat de Fundația „America pentru Bulgaria”, muzeul oferă turiștilor divertisment sportiv „Tir cu arcul” în fiecare sâmbătă și duminică, în zona cetății medievale. Doi instructori experimentați îi întâmpină pe oaspeți le explică și le arată cum să tragă la țintă. Arcurile sunt adaptate diferitelor vârste și caracteristici fizice ale vizitatorilor. Sunt confortabile și ușor de folosit pentru începătorii de peste 6 ani.

Orașul Oryahovo este situat pe malul drept al Dunării, vizavi de orașul Bechet din România. Un feribot activ oferă o conexiune zilnică între Oryahovo și Bechet conform unui program fix.

Cetatea medievală, cunoscută sub numele de Kamaka (Piatra), este situată la 1 km vest de centrul orașului. La aceasta se poate ajunge pe un drum asfaltat. În lipsa unei mașini personale, se pot folosi taxiuri. Din vechea cetate s-a păstrat parțial un turn medieval cu două etaje din sec. XII-XIV. Prin aceasta au trecut cruciații regelui maghiar Sigismund (1396). În anul 1642 aici a fost găzduit un comandant din partea domnitorul vlah Vlad Țepeș. Din situl istoric se deschide o frumoasă priveliste panoramică asupra Dunării și României.

Dacă se dorește, turiștii pot vizita patru obiecte muzeale. În clădirea centrală sunt trei săli de expoziție. Sculptura unică în marmură „Păstorul cel Bun” din epoca creștină timpurie – prima imagine a lui Hristos – este expusă în Sala Arheologie. Expozițiile din casa-muzeu „Diko Iliev” vorbesc despre opera compozitorului popular Diko Iliev și prezintă viața urbană din secolul trecut. Casa etnografică prezintă haine și obiecte populare tradiționale. Există două galerii de artă pentru iubitorii de artă. La muzeu este oferită prezentare în limba română. Există de asemenea și un scurt traseu turistic cu ghid în limba română, care include pe langa muzee și obiective turistice din centrul orașului, inclusiv Biserica „Adormirea Maicii Domnului”. Printre obiectivele turistice se numără monumentul soldaților eroi români care au murit în luptele pentru eliberarea orașului Oryahovo în 1877. Există posibilitatea de plimbare și recreere în trei parcuri, dintre care două sunt nou construite.

Bine ați venit la Oriahovo pentru o experiență plăcută, pentru a face cunoștință cu obiectivele locale, pentru a trage cu arcul și pentru a admira frumosul peisaj dunărean cu priveliște asupra României!

Evgeniya Naidenova, Director al Muzeului de Istorie din Oryahovo

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS