8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriPublireportajCum să creezi un colț de relaxare în grădină: de la design până la decor

Cum să creezi un colț de relaxare în grădină: de la design până la decor

Dorința celor care au un spațiu exterior este să profite la maximum de el. Sezonul de vară este ocazia perfectă pentru a crea o mică oază personală, cu un balansoar sau foișoare lemn, în care să te relaxezi printre culorile și parfumurile plantelor și să evadezi din rutina zilnică intensă. Așa se creează un colț de relaxare în grădină: de la design până la decor.

În amenajarea grădinii este o alegere excelentă să ai o zonă dedicată relaxării. În acest fel este posibil să trăiești și să profiți la maximum de spațiul exterior. Cu toate acestea, înainte de a începe să proiectăm un colț cu balansoar sau foișoare lemn dedicat relaxării în grădină, este bine să examinăm cu atenție tipul de climă și expunerea la soare sau umbră. Aceștia sunt doi factori fundamentali care determină nu doar amplasarea mobilierului de exterior, ci și tipul de plante potrivite zonei.

Mobilierul în zona de relaxare

În condiționarea zonei de relaxare este necesară valorificarea la maximum a spațiilor. Pentru aceasta este bine să știți cât spațiu este efectiv disponibil. Acest lucru face posibilă împărțirea grădinii în mai multe zone:

  • Cel al plantelor și al florilor.
  • Spațiul pentru cine și petreceri cu prietenii și familia, unde poți pune foișoare de lemn.
  • Colțul de relaxare, cu balansoar sau șezlong.

Colțul de relaxare, mai exact, este acea zonă dedicată odihnei, un loc de liniște și pace după o zi lungă și obositoare. Mulți cred că crearea unei zone de relaxare în exterior este complicată, și că nu este suficient să alegeți mobilierul preferat pentru a obține un rezultat bun. Totuși, urmând sfaturi simple, mai ales în ceea ce privește materialele de folosit în exterior, amenajarea unei zone de relaxare în aer liber este mult mai simplă decât crezi. Rezultatul va fi o zonă confortabilă, plăcută din punct de vedere estetic și în același timp funcțională.

Elementele de luat în considerare pentru a crea un colț de relaxare în grădină

După evaluarea spațiilor exterioare, dacă scopul este de a stabili o zonă liniștită pentru relaxare, este mai bine să preferați o porțiune din grădină departe de drum și de privirile indiscrete ale vecinilor, care este la umbră și neexpusă aerului sau curenților. Pentru a satisface această nevoie, puteți folosi și umbrele, foișoare lemn și copertine cu pânze, dar, în orice caz, este mai bine să vă gândiți mai întâi la asta.

Materiale pentru mobilier de exterior

În decorarea grădinii, indiferent de stil, sfatul este să folosiți materiale și țesături rezistente la intemperii. Cele mai frecvente sunt metalele precum fierul sau aluminiul pentru mobilă, iar cuprul și alama pentru accesorii. Important este că au o rezistență ridicată la intemperii.

Ploaia, vântul, căldura și umiditatea afectează foarte mult deteriorarea materialelor precum pielea și țesătura, chiar dacă zona este protejată de plante cățărătoare, un spalier sau chiar foișoare lemn. Odata ce au fost alese materialele ce vor fi folosite pentru mobilarea colțului de relaxare în sine, se poate trece la alegerea mobilierului și a accesoriilor de decor pentru exterior.

Mobila de grădină

În amenajarea unei zone de relaxare perfectă în grădină, locurile ample și confortabile nu pot lipsi: canapele tapițate, șezlongurile, un balansoar sau inevitabilul hamac, dar și foișoare lemn. Acestea dau posibilitatea de a te odihni, relaxa și recâștiga liniștea atât în ​​timpul zilei, de exemplu, la umbra unei umbrele, cât și în nopțile răcoroase de vară.

În special, un balansoar reprezintă un bun compromis între relaxare totală și o ședere confortabilă. Ideal pentru relaxare în aer liber pentru a citi o carte bună și a asculta muzică, este capabil să facă mediul cu adevărat unic. Mai ales dacă este combinat cu restul decorului. De asemenea, hamacele sau orice alt tip de scaun suspendat, nu pot lipsi din instalarea unei zone de relaxare în grădină. Sunt emblema relaxarii datorită confortului dat de legănarea lor și vor da un plus de efect spațiului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS