5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriPublireportajCât de mult s-a simplificat aprobarea finanțărilor pentru persoane fizice?

Cât de mult s-a simplificat aprobarea finanțărilor pentru persoane fizice?

Au apus vremurile în care stăteai cu orele pentru verificarea dosarului pe care îl depuneai pentru acordarea unui împrumut. Îți trebuiau tot felul de adeverințe și copii de la acte pe care nici nu știai unde le-ai putea găsi. În ziua de azi, pentru că nevoia de credite este în creștere, dar și pentru că tehnologia este de mare ajutor în tot procesul, contractarea unui credit poate dura fix câteva minute.

De câte acte e nevoie pentru contractarea unui împrumut?

Acum câțiva ani era nevoie de foarte multe acte pe care să le pui în dosarul pentru contractarea unui credit. De la adeverință de venit, până la certificat de căsătorie sau cereri în care trebuiau completate informațiile despre alte credite și despre persoanele pe care le ai în întreținere. Dosarul era unul stufos și nu e de mirare că doar cei foarte perseverenți ajungeau să contracteze un credit. Acum lucrurile s-au schimbat, și există instituții care solicită doar buletinul.

Care sunt condițiile pentru a mă încadra la un împrumut?

În afară de actele, cererile și alte hârtii pe care trebuia să le pui la dosar, s-au schimbat și condițiile contractării unui credit. Spre exemplu, acum ceva timp și chiar în prezent la unele bănci, se cere o perioadă minimă de lucru la actualul angajator, mai exact trebuie să muncești de un anumit număr de luni pentru a te putea încadra la solicitarea unui credit. Există instituții care nu cer o minimă perioadă de muncă și la care poți să apelezi cu încredere în vederea contractării unui credit. 

Cum pot ști cât am de plătit?

Un alt element care a schimbat în bine piața creditelor este faptul că, acum, multe instituții îți pun la dispoziție un calculator credit nevoi personale. Folosind acest instrument, poți vedea exact cât e rata pentru suma pe care o împrumuți. Acest lucru ajută la simplificarea procesului de contractrare al creditului, prin simplul fapt că poți vedea de câți bani vei avea nevoie lunar ca să acoperi creditul.

Drumul până la instituția de unde iei creditul a devenit istorie! Există acum instituții pentru care nu mai e nevoie să te duci personal să ridici banii împrumutați. Doar treci prin procesul de aplicare pentru un credit online, iar banii îți vor fi virați direct în contul personal. De asemenea, rambursarea se poate face în aceleași condiții. Nu mai e nevoie să te deplasezi pentru a plăti ratele creditului, poți face asta printr-un transfer. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS