7.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriPublireportajCele mai bune boabe de cafea din lume – Un ghid pentru a cumpăra cafeaua potrivită pentru tine

Cele mai bune boabe de cafea din lume – Un ghid pentru a cumpăra cafeaua potrivită pentru tine

Ți se pare o luptă să găsești cafeaua cu cea mai rafinată aromă care să îți gâdile papilele gustative? Alegerile nesfârșite de cafea te lasă confuz și copleșit atunci când încerci să faci o achiziție?

Metode de prelucrare, origini, prăjire, măcinare, certificări… descrierile de acest tip pot face ca achiziția cafelei să pară extrem de tehnică.

Și cum rămâne cu profilurile de arome? Fie că este descrisă ca fiind fructată, florală, pământoasă, ciocolată sau o altă descriere evocatoare, cum ajungi la aroma care este cea mai potrivită pentru tine fără să le încerci pe toate?

În acest ghid final pentru cumpararea de cafea boabe vom explica totul.

Cafea măcinată vs cafea boabe întregi

Boabele întregi au mai multă longevitate decât cafeaua măcinată, deoarece nu atât de multe suprafețe sunt expuse la aer. Cu toate acestea, până și aceasta începe să se deterioreze în momentul în care deschizi punga și ea începe să interacționeze cu aerul. Cafeaua boabe este de obicei proaspătă între șase și opt săptămâni după prăjire, atâta timp cât o depozitezi corect. Cafeaua pre-măcinată va rămâne proaspătă timp de cel mult aproximativ patru săptămâni. Poți păstra cafeaua proaspătă mai mult timp dacă depozitezi în mod corespunzător boabele de cafea. Așadar, folosește un recipient etanș și depozitează-l într-un loc răcoros și uscat.

Ce aromă de cafea preferi?

Aromele de cafea sunt complexe. Acesta este unul dintre motivele pentru care este o băutură atât de atrăgătoare și atractivă. În lumea cafelei, gustarea cafelei, descrierea acesteia și acordarea unui rating poate fi un proces important și complex. Cu toate acestea, pentru majoritatea oamenilor, nu este deosebit de practic sau ușor de înțeles.

Trucul este să nu te preocupi prea mult de un anumit profil de aromă. Majoritatea iubitorilor de cafea pot detecta elemente precum amărăciunea sau aciditatea și, pentru majoritatea oamenilor, asta este tot ce au nevoie pentru a găsi acea cafea boabe care se potrivește cel mai bine gusturilor lor.

Dacă nu ești un fan al amărăciunii, dar îți place o aromă florală și fructată, cafeaua prăjită ușoară este o opțiune deosebit de bună. Pe de altă parte, dacă ești perfect în largul tău cu mai multă aciditate, cafeaua africană precum Rwanda, Kenya sau Etiopia este o alegere bună.

Dacă preferi o cafea clasică, cu o aromă rotunjită și cu aciditate scăzută, acea cafea boabe cu prăjire medie este cel mai bun pariu. Cafeaua din America Centrală și de Sud are adesea arome bine rotunjite.

Dacă nu îți place aciditatea, dar te bucuri de o aromă puternică sau îți place cafeaua cu lapte, alege boabele de cafea prăjite la culoare. Cafeaua din Asia este cea mai bună alegere.

Dacă alegerile obișnuite de cafea te lasă neinspirat, merită luată în considerare și cafeaua aromată. Aromele includ vanilie, nucă de cocos, caramel, alune și altele. Desigur, nu sunt aroma originală, dar mulți oameni se bucură de gust, așa că cu siguranță nu este rău să explorezi această zonă.

Cum îți faci cafeaua?

Acum, trebuie să iei în considerare aparatul de cafea de care ai nevoie pentru a prepara cafeaua dorită. Unele boabe sunt compatibile cu orice metodă de preparare, în timp ce altele funcționează cel mai bine doar cu anumite tipuri de preparare.

Picurare. Majoritatea boabelor de boabe vor fi în regulă pentru o cafetieră prin picurare. Cu toate acestea, pentru aparatele de cafea prin picurare mai ieftine, cel mai bine este să optezi pentru boabe cu prăjire medie.

Presa franceză. O presă franceză face cafea plină de corp prin metoda imersiei. Încearcă să obții cafea boabe cu o prăjire medie spre întunecată atunci când prepari cu această metodă.

Preparare la rece. Prepararea la rece durează multe ore în timp ce cafeaua se prepară la o temperatură scăzută, iar acești factori asigură că ceașca de cafea finită nu are amărăciune și aciditate excesive. Prin urmare, vă puteți aștepta la o cafea fină, echilibrată și delicioasă.

Espressor. Mulți iubitori de cafea preferă espressoare scumpe. Cu toate acestea, pentru a face un espresso cu o cremă frumoasă, va trebui să utilizezi cafea boabe cu o prăjire mai închisă (prăjire Espresso).

Espressor cu capsule. Atunci cândalegi un espressor cu capsule nu ai nevoie în general de cafea boabe, ci poți folosi capsulele deja preparate, precum capsule Dolce Gusto. Însă dacă preferi să folosești cafeaua ta, poți râșni propriile boabe și să folosești cu capsule reutilizabile.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS