19.5 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriPublireportajCum vă puteți procura și echipa casa cu panouri de energie solară

Cum vă puteți procura și echipa casa cu panouri de energie solară

În ultimul deceniu, sute de mii de panouri solare au apărut în toată țara, deoarece tot mai mulți oameni aleg să-și alimenteze viața de zi cu zi cu energia solară. Costul de a folosi energia solară scade în fiecare an.

Este posibil să luați în considerare opțiunea de a adăuga un sistem de energie solară cu panouri fotovoltaice pe acoperișul casei dvs. sau să găsiți o altă modalitate de a valorifica energia solară. Deși nu există o soluție solară universală, iată câteva resurse care vă pot ajuta să vă dați seama ce este mai bine pentru dumneavoastră. Luați în considerare aceste întrebări înainte de a alege energia solară.

CUM FUNCȚIONEAZĂ ENERGIA SOLARĂ?

Există două tehnologii primare care pot valorifica energia solară și o pot transforma în energie electrică. Prima este cea pe care probabil o cunoașteți cel mai bine – energia fotovoltaică, panouri fotovoltaice sau PV. Acestea sunt panourile pe care le-ați văzut pe acoperișuri sau pe câmpuri. Atunci când soarele luminează un panou solar, fotonii din lumina soarelui sunt absorbiți de celulele din panou, ceea ce creează un câmp electric între straturi și determină producerea de electricitate.

Cea de-a doua tehnologie este energia solară concentrată, sau CSP. Aceasta este utilizată în principal în centrale electrice foarte mari și nu este potrivită pentru uz rezidențial. Această tehnologie utilizează oglinzi pentru a reflecta și concentra lumina solară pe receptoare care colectează energia solară și o transformă în căldură, care poate fi apoi utilizată pentru a produce electricitate.

ESTE CASA MEA POTRIVITĂ PENTRU PANOURI SOLARE?

Panourile solare sunt construite pentru a funcționa în toate climatele, dar în unele cazuri, este posibil ca acoperișurile să nu fie potrivite pentru sistemele solare din cauza vârstei sau a acoperirii cu copaci.

Dacă există copaci în apropierea casei dvs. care creează o umbră excesivă pe acoperiș, este posibil ca panouri fotovoltaice de pe acoperiș să nu fie cea mai ideală opțiune. Dimensiunea, forma și panta acoperișului dvs. sunt, de asemenea, factori importanți de luat în considerare. În mod obișnuit, panourile solare funcționează cel mai bine pe acoperișurile orientate spre sud, cu o înclinație între 15 și 40 de grade, deși și alte acoperișuri pot fi potrivite. De asemenea, ar trebui să luați în considerare vârsta acoperișului dvs. și cât timp până când acesta va trebui înlocuit.

În cazul în care un profesionist în domeniul solar stabilește că acoperișul dvs. nu este potrivit pentru panouri fotovoltaice sau dacă nu sunteți proprietarul casei dvs., puteți beneficia în continuare de energie solară. Energia solară comunitară permite mai multor persoane să beneficieze de un singur panou solar comun, care poate fi instalat la fața locului sau în afara acestuia. Costurile asociate achiziționării și instalării unui sistem de energie solară sunt împărțite între toți participanții, care au posibilitatea de a cumpăra sistemul comun la un nivel care se potrivește cel mai bine bugetului lor.

ENERGIA SOLARA ESTE SIGURĂ?

Absolut! Toate panourile solare respectă standardele internaționale de inspecție și testare, iar un instalator calificat le va instala în conformitate cu codurile locale de construcție, de incendiu și electrice. De asemenea, sistemul dvs. de energie solară va fi supus unei inspecții amănunțite din partea unui electrician certificat, ca parte a procesului de instalare.

CARE SUNT BENEFICIILE DE MEDIU ALE ENERGIEI SOLARE?

Utilizarea energiei solare în locul formelor convenționale de energie reduce cantitatea de carbon și alți poluanți care sunt emiși în mediul înconjurător. Reducerea cantității de carbon din atmosfera noastră se traduce prin mai puțină poluare și un aer și o apă mai curată.

POT SĂ INSTALEZ SINGUR UN SISTEM SOLAR?

În acest moment, cea mai bună modalitate de a instala panouri solare este prin intermediul unui profesionist calificat care deține o certificare în acest sens și care lucrează cu panouri solare de înaltă calitate.

În viitor, însă, probabil că veți putea să vă instalați singuri panourile solare. Unii producători dezvoltă un panou solar plug-and-play care permite consumatorilor să atașeze cu ușurință panourile pe acoperișurile lor cu ajutorul unui sistem adeziv de montare pe acoperiș și să le conecteze la rețea în mai puțin de 12 ore. Acest lucru este încă în curs de dezvoltare – până când va fi disponibil la magazinul local de îmbunătățiri pentru casă, ar trebui să lucrați cu un instalator solar certificat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS