10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriPublireportaj7 sfaturi pentru alegerea abajurului perfect pentru orice lampă

7 sfaturi pentru alegerea abajurului perfect pentru orice lampă

Fiecare cameră din casa dvs. este pusă în valoare cu lumină și iluminare frumoasă, de la mijloace naturale, cum ar fi lumina soarelui, la mijloace artificiale, cum ar fi lămpile și corpurile de iluminat.

Atunci când alegeți lămpile perfecte pentru interioarele dvs. vă gândiți vreodată la ce tip de abajur va arăta cel mai bine cu decorul? De la corpurile de iluminat cu abajururi suspendate care atârnă deasupra mesei din sufragerie până la lămpile de podea care înfrumusețează fotoliul dvs. preferat de lectură, până la o veioză care stă pe noptieră, iată câteva sfaturi rapide care vă vor ajuta să alegeți abajurul perfect pentru casa dvs.

1. Alegeți un abajur care să complimenteze culorile din camera dvs.

Camera ta de zi, dormitorul și orice spațiu care necesită iluminare trebuie privit ca un întreg atunci când vine vorba de alegerea culorilor abajurului. Dacă vreți ca luminile să fie punctul focal al camerei, atunci alegeți culori îndrăznețe care să iasă în evidență printre celelalte decoruri. Pentru o abordare mai subtilă, folosiți tonuri neutre în culorile abajururilor.

2. Alegeți un abajur care să fie combinația potrivită pentru baza sa

Atunci când căutați abajurul perfect, priviți baza și abajurul ca pe o pereche. În funcție de faptul dacă aveți o veioza inalta și subțire sau una lată și largă, acest lucru vă va ajuta să alegeți abajurul potrivit. Abajurul lămpii trebuie să fie suficient de jos pentru a acoperi doar puțin întrerupătorul, dar nu prea jos încât să trebuiască să ajungeți sub el pentru a acționa întrerupătorul lămpii.

3. Decideți cum se va potrivi abajurul de lampă în interioarele dvs.

Înainte de a vă concentra prea mult asupra modului în care arată abajurul, nu uitați să vă uitați la spațiul în care va merge. O veioză de noptieră ar putea avea nevoie de un profil mai mic dacă o noptieră este mică sau dacă nu există mult spațiu pentru a intra și ieși liber din pat. În timp ce o lampă de podea de lângă un scaun cu spătar ar putea să-și permită un profil mai larg pentru amplasarea sa în camera de zi.

4. Determinați dacă abajurul lămpii dvs. este pentru ambianță, pentru funcție sau pentru amândouă

Fiecare abajur pe care îl puneți în casă nu trebuie să fie doar pentru funcție. Deși este evident că este bine ca abajururile să difuzeze lumina becului pentru a crea o ambianță relaxantă, culoarea abajurului poate face și ea diferența. Folosirea unui decor complet alb în casă, în special în abajururile lămpilor, vă va oferi o iluminare maximă. Luați în considerare utilizarea de abajururi în tonuri deschise pentru o mai mare difuzie a luminii în încăpere și folosiți abajururi mai închise pentru a crea o dispoziție sau o ambianță în spațiul dvs.

5. Alegeți un abajur pentru lămpi suspendate care să complimenteze camera

Abajururile pentru lămpi suspendate au parcurs un drum lung de-a lungul anilor în designul interior. A avut loc o revenire a imprimeurilor mari, a culorilor dinamice și a abajururilor cu profil larg care amintesc de anii 60 și 70, când grafica mare și culoarea erau uriașe în design Aduceți aceste elemente în abajururile suspendate din sufragerie.

6. Aduceți abajururi în camerele neconvenționale din casa dvs.

Atunci când căutați abajurul potrivit, nu uitați că anumite tipuri de veioză pot merge în baie, în subsol sau în spălătorie pentru a adăuga ambianță și pentru a crea o estetică care nu a fost odată acolo. În multe case moderne, designerii folosesc abajururi cu tambur pandantiv pentru a crea un punct focal deasupra unei căzi de baie independente. Dacă aveți o zonă de blat în spălătorie, de ce să nu amplasați o lampă mică ca „lumină de noapte” sau ca ambianță atunci când treceți pe lângă o spălătorie întunecată? Abajurul potrivit poate face toată diferența în spațiile neconvenționale.

7. Siguranța este pe primul loc atunci când vine vorba de alegerea abajurului potrivit

După ce ați ales abajurul care vă place, asigurați-vă că se potrivește la distanța potrivită față de bec, deoarece toate becurile de iluminat degajă căldură. Harpa de mărime poate regla abajururile, adică brațele metalice care se extind de la baza lămpii pentru a ține abajurul. O altă modalitate de a regla distanța este de a folosi o varietate de fitinguri de dimensiuni care se așează deasupra becului pentru a vă asigura că abajurul se așează în mod adecvat pentru siguranță și pentru a preveni arderea sa.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS