23.3 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriPublireportajAtitudinea Regatului Unit față de jocurile de noroc este mai bună ca niciodată

Atitudinea Regatului Unit față de jocurile de noroc este mai bună ca niciodată

Un sondaj al Comisiei pentru jocuri de noroc din Marea Britanie a constatat că atitudinea britanicilor față de jocurile de noroc s-a îmbunătățit semnificativ, atingând noi recorduri pentru prima dată din 2016.

Statisticile provin din sondajul telefonic trimestrial al Comisiei pentru jocuri de noroc, care examinează prevalența jocurilor de noroc și atitudinile față de acestea.

Autoritatea de reglementare a remarcat că ediția din decembrie 2021, care a înregistrat 4.021 de persoane intervievate, a marcat prima dată când răspunsurile au sugerat îmbunătățiri semnificative statistic de la an la an în atitudinile față de jocurile de noroc de la începutul sondajelor în 2016.

Britanicii și pariurile

Până în decembrie 2020, 63,4% dintre respondenți au spus că „jocurile de noroc ar trebui descurajate”. Cu toate acestea, în ediția din 2021, acest total a scăzut la 58,9%.

În mod similar, partea din populație care a fost de acord că jocurile de noroc sunt „periculoase pentru viața de familie” a scăzut de la 74,5% la 69,9%, care a fost cel mai scăzut total din cele cinci sondaje efectuate de autoritatea de reglementare.

În plus, numărul persoanelor care au spus că „majoritatea celor care pariază o fac în mod rațional” a atins și el un nou maxim, de 40,2%.

Jocurile de noroc sunt corecte și demne de încredere

În alte declarații despre atitudinile față de jocurile de noroc, cum ar fi „există prea multe oportunități pentru jocurile de noroc în zilele noastre” sau „jocurile de noroc înviorează viața”, un număr mai mare de persoane și-au exprimat atitudini pozitive față de jocurile de noroc în 2021 față de 2020.

Același lucru a fost valabil și pentru fraza: „jocurile de noroc sunt corecte și demne de încredere” atunci când ne uităm la întreaga populație. În special printre jucătorii de noroc, proporția care a fost de acord cu această expresie a crescut de la 31,9% la 36,2%.

În general, 42,6% din populație – sau 1.713 de persoane în total – au declarat că au jucat la pariuri în cele patru săptămâni înainte de a fi intervievate. Acest lucru a fost aproximativ în concordanță cu totalul din 2020 de 42,0%, dar a fost cu mult sub cifra pre-pandemică de 47,2%.

Ponderea populației care a jucat online în ultimul an a fost de 25,3%, ceea ce nu a fost o creștere semnificativă statistic față de 2020, dar a fost semnificativ mai mare decât cea de 21,1% înregistrată în 2019.

Jucători problematici

Dintre cei care au pariat în ultimele patru săptămâni, mai mulți oameni au spus că au pariat rar, 18,1% dintre jucători spunând că au făcut acest lucru mai puțin de o dată pe lună, iar majoritatea făcând acest lucru mai puțin de o dată pe săptămână.

Jucători problematici

Sondajul a pus, de asemenea, o serie de întrebări pentru a determina nivelul de daune legate de jocurile de noroc în populație. Aici s-au menținut nivelurile scăzute ale daunelor înregistrate pentru prima dată la începutul acestui an.

Porțiunea persoanelor desemnate „jucători problematici” a rămas la 0,3%. Procentul de jucători cu risc moderat, cu un scor de doi sau trei, a fost de 0,8%, iar cei clasificați ca risc scăzut – cu un scor de unu – a fost de 1,9%.

Directorul executiv al BGC, Michael Dugher, a spus că inițiativele din industrie au contribuit la menținerea acestei rate la un nivel scăzut.

„Inițiativele noastre au inclus utilizarea publicității pentru a promova mesaje și instrumente de jocuri de noroc mai sigure, cum ar fi limitele de depunere și time-out-uri, investirea mai mult în cercetare și tratament și introducerea de noi reguli stricte privind schemele VIP”, a spus el.

Încearcă cel mai popular cazinou online din țară: https://www.princesscasino.ro/

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS